Toåring ble forsøkt kvalt

Det var den siktede barnemoren selv som meldte i fra til politiet.

Moss Tingrett

Kvinnen ble i Moss tingrett varetektsfengslet i to uker mandag.

Foto: Shemsi Bunjaku / NRK

– Vi har pågrepet og foreløpig siktet barnets mor for forsøk på fortsettlig drap, opplyser politiadvokat Jon Granrud i Østfold politidistrikt i en pressemelding.

Politiet opplyser at drapsforsøket skjedde i en leilighet i nordre bydel i Moss ved 21-tiden fredag 14. juni.

En kvinne i begynnelsen av 20-årene forsøkte å kvele sin egen sønn på to år. Barnet er under barnevernets omsorg og skal tirsdag morgen tilsynelatende være i god form.

Kvinnen meldte i fra selv

Politiadvokat Jon Granrud

Politiadvokat Jon Granrud i Østfold politidistrikt.

Foto: Ketil Strebel / NRK

Det var kvinnen selv som meldte i fra til AMK om barnets helsetilstand og fortalte at toåringen trengte hjelp. Granrud ønsker ikke å går nærmere inn på hva kvinnen meldte i fra om.

– Vi har hørt på lydloggen fra kvinnens samtale med AMK, men vi kan ikke gå i detalj på hva som har blitt sagt, eller hva hun har sagt i avhør etterpå, sier Granrud til NRK.no.

– Foreløpig er det tatt i mot en fri forklaring, og hun vil i kommende avhør bli konfrontert med opplysninger politiet har.

Den siktede kvinnen har selv blitt undersøkt av lege.

– Hennes helsetilstand er av en slik karakter at hun ikke har behov for videre legehjelp.

Varetektsfengslet

I går ble kvinnen i 20-årene varetektsfengslet i to uker med brev- og besøkskontroll for drapsforsøket. Politiet ba om fire ukers varetekt.

– Det er domstolen som vurderer og setter en frist og vi forholder oss til den. Når det har gått 14 dager får vi vurdere om det er behov for ytterligere varetektsfengsling, sier Granrud.

Kvinnens forsvarer Svein Inge Johansen ønsket i går ikke å gå inn på sakens detaljer.

– Hun har nektet straffskyld, avviser politiets gjerningsbeskrivelser i siktelsen, og har avvist at det er grunnlag for å fengsle henne, sa Johansen til NRK.no mandag.

Det har foreløpig ikke lyktes NRK å få kontakt med forsvareren tirsdag morgen.

Snakker med naboer

Politiet fortsetter med videre etterforskning i saken tirsdag. De ønsker foreløpig ikke å gå ut med ytterligere opplsyninger om hva siktede har forklart i avhør, eller andre detaljer rundt hendelsesforløpet.

Det skal tirsdag gjennomføres flere avhør i saken. Blant annet ønsker politiet å snakke med helsepersonell som tok hånd om barnet.

– Vi ønsker å komme i kontakt med naboer til leiligheten hvor denne episoden har skjedd, og gjennomføre formelle avhør med dem.

Forholdet skal ha skjedd i nordre bydel i Moss.