Tatt for milliontyveri etter jakketabbe

Politiet pågrep i går syv rumenere for million-tyveri fra en bedrift på Romerike onsdag. Pågripelsen skjedde etter at en av rumenerne gikk på en jakketabbe.

Jakke milliontyveri

Dette er jakken som fikk tyven til å innrømme straffskyld.

Foto: Politiet

– Vi tok en av jakkene som lå i bilen med tyvegodset, og spurte de mistenkte om noen kjente igjen jakken. «Den er min!» var det en som svarte. Så vi kan si han innrømmet straffskyld, forteller politiadvokat John Skarpeid.

Stjal verktøy verdt over en million

Verktøyet som ble stjålet

Verktøy for over en million kroner ble stjålet fra en bedrift på Romerike

Foto: Politiet

Det var tirsdag at en bedrift på Romerike ble frastjålet verktøy til over en million kroner. Tyveriet gjorde for at bedriften måtte stoppe alt arbeid i en dag.

I går kom politiet over en bil i Askim med alt det stjålet utstyret. Mens politiet var på stedet dukket det opp en annen bil.

– Personene i den andre bilen hadde med seg slepetau, men de nektet befatning med bilen. Vi trodde allikevel at disse personene kunne knyttes med bilen. I bilen oppdaget vi at det lå en del jakker, så vi tok en av dem. Det var da vi spurte om noen kjente igjen jakken, forteller Skarpeid.

Skulle taues ut av landet

Politiet mistenker at bilen med tyvgodset hadde brutt sammen på vei ut av Norge, og at de mistenkte var på vei til å taue den ut av landet.

Politiadvokat John Skarpeid

Politiadvokat John Skarpeid tror rumenere var på vei ut av landet.

Foto: Espen Torgersen / NRK

– Vi regner derfor med at de har vært inne i landet for et «brekksjokk», og skulle komme seg fort ut igjen. Dette er et typisk eksempel på det.

Påtalemyndigheten fremstiller de syv siktede for varetektsfengsling i Fredrikstad tingrett utover fredag ettermiddag.

– De kan nok forvente seg straff på opp mot to år dersom de blir dømt, forteller politiadvokaten.