Spikret «loppetyver» inne på åstedet

Døren til lageret til Fredrikstad Ballklubb ble spikret igjen etter et innbrudd i natt. Inne i bygget satt de som hadde brutt seg inn.

Sprikret innbruddstyv inne

Ulf Berg viser frem døren som ble sparket ut av tyvene som oppholdt seg i lokalene til Fredrikstad Ballklubb.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Styremedlem Ulf Berg i Fredrikstad Ballklubb fikk i formiddag en melding av en syklist, som fortalte at døren på lageret til håndballklubben var brutt opp.

Lageret ligger i en nedlagt bensinstasjon, som klubben bruker når de arrangerer loppemarked. Lokalene er fulle av lopper, og Berg sendte derfor et av medlemmene i klubben ned for å spikre igjen døren.

Overraskelsen var derfor stor da Berg dro til lageret et par timer senere.

– Da var deler av døren slått ut. Så det viste seg at noen hadde vært inne i lokalene da døren ble tettet igjen. Vi mistenker at innbruddstyvene har ligget der i natt, for deler av isen vi selger når vi har loppemarked var spist opp. Det var spist både krone-is og pinup, og drukket brus, sier Berg til NRK.no.

Det var Fredriksstad Blad som først omtalte episoden.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ulf Berg

Ulf Berg viser frem døra på baksiden av bygget, der innbruddstyvene kom seg inn i bygningen.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Soveposer i møblene

De uvedkommende hadde slått ut et lite hull oppe til høyre på plata som ble spikret opp. Det stod også en gardintrapp på innsiden av døra, som innbruddstyvene trolig har brukt for å klatre opp til hullet.

– Det lå soveposer i møblene her, så de har vært her i natt. Det var bare synd at vi ikke gikk inn før vi spikret igjen døra. Eller det var kanskje flaks, for det hadde kanskje blitt et basketak.

Operasjonsleder Villy Meier i Østfold-politiet forteller at de har vært på stedet for å sikre spor.

– Det er noen som har brutt opp en dør på baksiden av bygget, og det er ting som tyder på at det er noen som kan ha hatt tilhold i bygget, forteller han.

Politiet har foreløpig ingen mistenkte i saken.

– Men det er mulig at sporene kan hjelpe oss litt på vei.

Fant bager med utstyr

Ulf Berg

Ulf Berg synes det er irriterende at noen brøt seg inn i lokalene til Fredrikstad Ballklubb.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Ulf Berg i FBK er imponert over hvor alvorlig politiet ser på saken. Han forteller at krimteknikere var på stedet i rundt en time for å sikre spor.

– De sikret DNA av både ispinner og tomme brusflasker. Vi vil takke politiet for en grundig undersøkelse av området.

Fredrikstad Ballklubb arrangerte i helgen sitt fjerde loppemarked for året, der de fikk inn 60.000 kroner.

Berg har foreløpig ikke oversikt over om det er stjålet noe fra lokalene, men det lå en bag med et stereoanlegg på utsiden av bygget. I tillegg fant politiet en bag inne i lokalene som var fylt opp med forskjellig datautstyr.

– Vi hadde loppemarked på søndag, men vi bare stengte uten å rydde, for det skulle vi gjøre i morgen. Så skjedde jo dette i dag.

Er det irriterende at noen bryter seg inn på denne måten?

– Ja, det er klart. Når vi har 10–20 personer som jobber dugnad hver uke, så er det irriterende når noen kommer og ødelegger for oss. Jeg håper de blir tatt, sier Ulf Berg.