Hopp til innhold
Evakueringssone flyfoto

Skred i Nittedal

Oppsummert

16.september 2019 gikk det et skred på Li i Nittedal. Ingen ble skadet i skredet, men mange beboere i området ble evakuert fra hjemmene sine.

 • Nittedal-skred trolig fra graving

  Gravearbeid i en elvegrøft var den sannsynlige årsaken til jordskredet på Li i Nittedal i 2019, mener Norges Geologiske institutt (NGI), skriver Romerikes Blad. Rapporten ble klar onsdag. Skredet gikk i september i 2019.

  Skredet tok med seg deler av Heggeveien i Nittedal.
  Foto: Birgitte Wold Ingebretsen / NRK
 • Nittedal-skredet kostet 65 mill.

  Skredet på Li i Nittedal i september 2019 har kostet kommunen 65 millioner kroner, skriver Varingen. Tallet kommer fra plansjefen sin rapport til kommunestyret. 30 av millionene er betalt av staten. Opprydningen skal være helt ferdig i desember 2021.

 • Evakuerte får flytte hjem

  62 evakuerte beboere på Li i Nittedal får flytte hjem. Fredag kl. 11 oppheves sperringene for beboerne etter raset i september i fjor, skriver Varingen. Næringsdrivende må vente til onsdag til uka. Sikringsarbeidet har gått noe raskere enn ventet.

  Heggeveien i Nittedal
  Foto: Birgitte Wold Ingebretsen / NRK
 • Stabiliserer skredområdet

  Mandag begynte arbeidet om å stabilisere skredområdet på Li i Nittedal, etter at det gikk et stort skred der i september. 25 hus ble påvirket av skredet og beboerne måtte flytte ut. Kommunen håper beboerne kan flytte hjem igjen i slutten av april.

 • Pengegave til Nittedal-idretten

  Sparebankstiftelsen og SpareBank1 Nittedal gir én million kroner til idrettslagene som er rammet av skredet som gikk 16. september, skriver Varingen. Lihallen, Libadet og fotballbanen har vært stengt siden skredet, og flere idrettslag har tapt penger.