Sjur Robert Nilsen tilbake i Sparta

Tidligere Storhamar-trener Sjur Robert Nilsen er tilbake i Sparta som hovedtrener etter Lenny Eriksson.

Sjur Robert Nilsen

TILBAKE: Sjur Robert Nilsen har vært innom Sparta i flere perioder. Nå vender han tilbake til en ny runde i sjefsstolen.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

49-åringen trakk seg fra jobben i Storhamar, etter at laget røk ut av kvartfinalen i sluttspillet mot nettopp Sparta i mars.

Allerede uka etter hadde han uformelle samtaler med Sparta, og nå er det altså bekreftet at det er han som overtar som ny hovedtrener i Sarpsborg-klubben etter Lenny Eriksson.

Nilsen ble presentert på en pressekonferanse klokken 13. Han har skrevet under på en treårskontrakt.

– Vi har hatt en dialog de siste ukene. Jeg har vært med her i mange år tidligere, men har vært ute en tur. Det har vært oppturer og nedturer, og jeg har kjent på at det å komme hjem og bidra i Sparta, det trigget meg. Jeg har et mål om å komme ut igjen, men de neste årene er det Sparta som gjelder, sier han.

Daniel Björnberg og Sjur Robert Nilsen

PRESENTERT: Daglig leder Daniel Björnberg og Spartas nye hovedtrener Sjur Robert Nilsen på pressekonferansen i Sarpsborg madnag.

Foto: Sara Vilde Solås/NRK

– Bra med sarping bak roret

Hvem som blir assistenttrener og resten av støtteapparatet rundt Nilsen, er foreløpig ikke klart.

Både Nilsen og daglig leder Daniel Björnberg understreket på pressekonferansen at Sparta kommer til å satse tungt på egne spillere fremover.

Øyvind Arntzen

SPENT: Sparta-supporter Øyvind Arntzen var en av mange som hadde møtt opp for å få med seg hvem Sparta har ansatt som ny trener.

Foto: Sara Vilde Solås/NRK

– Vi må trene mer og være villig til å ofre litt. Vi har en spennende tropp og en spennende ungdomsavdeling. 99-årgangen vår er veldig spennende, den må vi ivareta. Den årgangen kan inneholde en ny Jonas Holøs eller Jonas Solberg Andersen, sier Nilsen.

Det var mange spente supportere som møtte opp for å få med seg hvem som var ansatt. En av supporterne som hadde møtt opp var Øyvind Arntzen.

– Sjur er ingen dårlig trener. En tredjeplass med Storhamar i år sier sitt. Han kjenner Sparta godt og jeg synes det blir bra med en sarping bak roret, sier han.

Lang erfaring

Sjur Robert Nilsen har vært trener i Sparta i flere perioder. Senest da han, sammen med Eriksson, førte sarpingene til både serie- og NM-gull i 2010/11-sesongen.

Sarpingen var ansatt som utviklingstrener i breddeklubben IHK Sparta Sarpsborg, da han valgte å si opp stillingen og ta over Storhamar sommeren 2016.

Men det ble med én sesong i mjøsbyen.

Etter ha å tapt fire av sju kamper i kvartfinaleserien, som blant annet inneholdt verdens lengste profesjonelle ishockeykamp, valgte Nilsen å gå av som trener.

Sjur Robert Nilsen spilte 209 ishockeykamper i sin karriere som spiller i klubber som Sparta og Lillehammer.

Etter at han la opp som spiller etter 2000/2001-sesongen, har han i tillegg til å trene Sparta, blant annet vært assistenttrener for det norske landslaget og både assistent- og hovedtrener i det svenske laget Leksand.