NRK Meny
Normal

Ny verdensrekord i antall spilleminutter

Den femte kampen i kvartfinaleserien mellom Sparta og Storhamar ble av den lange typen. Lagene har satt ny verdensrekord i antall spilleminutter i en ordinær ishockeykamp.

Storhamars Daniel Hermansson og Spartas nr 51 Christopher Henriksen.

KJEMPER: Storhamars Daniel Hermansson og Spartas Christopher Henriksen kjemper foran Sparta-målvakt Samuel Ward.

Foto: Fredrik Olastuen

Laster innhold, vennligst vent..

Den femte kampen i kvartfinalen i NM i ishockey ble spilt i CC Amfi på Hamar søndag kveld og natt til mandag. Kampen startet klokka 18.00 søndag og den varte helt til klokka 02.33 mandag.

– Det var ingen som orket å ta i ordentlig, for da fikk man kramper, fortalte Sparta-back Christopher Henriksen til NRK like etter kampslutt.

Kampen ble ikke avgjort før i den ellevte perioden. Storhamars Joakim Jensen klarte til slutt å overliste Sparta-målvakt Samuel Ward. Da var tiden på 217 minutter og 14 sekunders spilletid.

– Det var en veldig lang match. Jeg hadde kramper i femte periode. Jeg tror alle syns det er greit å gå hjem og legge seg nå, sier Jensen.

Når vi kom til den tiende pausen gikk vi tom for pizza og drikke.

– Det eneste vi klarte å tenke på var at nå får vi hvile, forteller Storhamars løper Mikael Zettergren om hvordan det var da spillerne innså at kampen var ferdig.

I 81 år har verdensrekorden i den lengste spilte ligakampen vært holdt av Detroit Red Wings og Montreal Maroons. 24. mars i 1936 spilte lagene i 176 minutter og 30 sekunder i Montreal i Canada. Den rekorden ble knust like før klokka 01 natt til mandag.

Henrik Knold feirer mål

1-1: Spartas Henrik Knold feirer 1-1-målet. Det kom etter 42 spilte minutter.

Foto: Fredrik Olastuen

Ordinær spilletid endte på stillingen 1–1 etter mål av Storhamars Erik De La Rose og Spartas Henrik Knold. Da ble det klart for ekstraperioder og første målet-vinner på Hamar. Ingen av spillerne klarte å finne nettmaskene før i den ellevte perioden. 5526 tilskuere betalte for å se kampen i CC Amfi.

Laster Twitter-innhold

Den gamle rekorden knust

En vanlig ishockeykamp spilles i tre perioder, hvor hver periode er 20 minutter. Storhamar og Sparta har spilt over tiden til tre ordinære hockeykamper i den femte kvartfinalen.

Ifølge sportsjournalist og kommentator Arve Fuglum er den tidligere rekorden for lengste ishockeykamp spilt i Norge, på elitenivå, fra 2005. Da var det Vålerenga og Trondheim Ishockeyklubb som ikke klarte å avgjøre før langt ut i syvende periode. Målet kom i det 127 spilleminuttet.

Storhamar-trener Sjur Robert Nilsen mener kampen til slutt ble på grensen til det uforsvarlige.

– Når det begynner å nærme seg den ellevte perioden og det er natt, begynner det å nærme seg en grense for om dette er helt bra for spillerne. Det var kramper både her og der både hos Sparta og Storhamars spillere, sier Nilsen til NRK.

– Begge hadde fortjent å vinne

Bussturen hjem til Sarpsborg blir ekstra lang for Sparta-spillerne natt til mandag.

– Det blir tilfeldigheter etter hvert, sier Henriksen om utfallet av kampen.

Begge lag hadde store sjanser i de mange ekstraperiodene. Det er også Storhamars Zettergren enig i.

– Alle på isen var like slitne. Det er bare tilfeldigheter som gjør at vi vinner. Begge lag hadde fortjent det seieren, sier svensken.

Gjenstår minst én kamp i kvartfinalen

Før kampen sto stillingen i kvartfinaleserien 2–2. Både Storhamar og Sparta har vunnet to borteseiere hver. Kvartfinalen spilles som best av sju kamper. Nå har Sparta kniven på strupen og må vinne den neste kampen.

– Vi må bare nullstille oss. Det blir like tungt for Storhamar som for oss i neste kamp, sier Sparta-spiller Christopher Henriksen.

– Vi klarer ikke å tenke på neste kamp enda, nå handler alt om mat og hvile. Det blir rett i isbadet for å få litt blodsirkulasjon i musklene igjen, sier en sliten Storhamar-spiller.

Neste kamp i kvartfinaleserien spilles allerede på tirsdag.

Stavanger sikret semifinale på fredag, etter fire strake seire mot Stjernen fra Fredrikstad. Lørenskog hadde matchball i sin kvartfinaleserie i NM-sluttspillet i ishockey søndag, men Lillehammer vant 3–2 da det gjaldt som mest. Lørenskog leder serien 3–2. Det samme gjør Frisk Asker over Vålerenga i deres kvartfinaleserie.

Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kidnappingssak for retten

    Mandag 8. august i fjor ble en mann kidnappet fra sitt hjem i Moss. I morgen starter rettssaken i Sarpsborg tingrett. To menn tok seg inn i mannens hus, og med revolver og kniv truet de mannen til å kjøre mot Oslo. Bakgrunnen for kidnappingen skal være at den ene mannen mente at fornærmede skyldte ham penger. Det skriver moss-avis.no.

  • Kjenninger tatt for ruskjøring

    I køen som oppstod etter en trafikkulykke i Habornveien i Fredrikstad søndag oppdaget politiet en bilfører og en passasjer som de anser som kjenninger. Begge var ifølge politiet ruspåvirket og fører har ikke førerkort. Derfor blir forholdet anmeldt, melder politiet på Twitter.