Sier han ikke husker detaljer fra da datteren ble drept

OSLO TINGRETT (NRK): Den 37 år gamle mannen som er tiltalt for å ha drept sin to år gamle datter på Ellingsrud sier han ikke var klar over at datteren var tilstede under slåsskampen som endte med at hun døde.

Politi og krimteknikere Ellingsrud

UNDERSØKELSER PÅ ÅSTEDET: Kriminalteknikere sikrer spor på Ellingsrud etter at en to år gammel jente ble drept her i mai 2014.

Foto: Joakim Reigstad/NRK

37-åringen forklarte seg i Oslo tingrett tirsdag, og han brukte store deler av dagen på å beskrive hva som skjedde før slåsskampen på Ellingsrud 23. mai 2014.

Espen Wangberg

Espen Wangberg forsvarer den tiltalte 37-åringen.

Foto: Lotten Christiansen / NRK

Ifølge tiltalte var det konas bror og fetter som angrep ham oppe i leiligheten forut for hendelsen. Slåsskampen fortsatte deretter utendørs.

– Han har nå forklart seg detaljert om hendelsen, at han ble angrepet av svigerfamilien og har utøvd selvforsvar, sier 37-åringens forsvarer, Espen Wangberg.

Ifølge tiltalen stakk 37-åringen den to år gamle datteren med kniv i ansiktet, skulderen og ryggen mens hun satt på armen til sin mor.

Forstår ikke hvordan datteren havnet der

37-åringen erkjenner ikke straffskyld for å ha drept datteren, og i retten forklarte han at han ikke husker klart hva som skjedde under slagsmålet ute.

I tidligere politiforklaringer har han sagt at han kan ha truffet datteren tilfeldig da han veivet med kniven.

– Det er uforståelig for meg hvem som hentet ned datteren min så hun havnet midt i slåsskampen, sa tiltalte i retten.

Han benekter å ha gått bevisst etter de som ble stukket med kniv, slik svigerfamilien har forklart.

Aktoratet

Aktor Andreas Schei.

Foto: Lotten Christiansen / NRK

Kan dere begrunne at det eventuelt er han som har knivstukket datteren?

– Jeg skal ikke gå veldig i detalj der, men nå har vi jo nettopp hørt han selv si at han tok med seg denne kniven ut. Vi har også sett bilder her i retten av det vi mener er et bilde av en annen person som tar kniven ut av hånden hans etter at denne episoden er ferdig. I tillegg kommer en del av det vi har hørt fra andres forklaringer, sier aktor Andreas Schei.

Nekter for å ha mishandlet kona

I tillegg til drapstiltalen er han også tiltalt for grov mishandling av sin egen kone, toåringens mor.

37-åringen sier kona kan ha blitt skadet vet et uhell under basketaket da hun forsøkte å gå imellom for å stanse slåsskampen.

– Hun prøvde å stoppe dem fra å slå meg, og jeg kan ha slått henne da hun kom imellom, men jeg mente aldri å skade henne, forklarte 37-åringen.

Han er også tiltalt for drapsforsøk på tre medlemmer av svigerfamilien sin samme dag, nærmere bestemt konas bror, mor og fetter.

37-åringen er opprinnelig afghaner og hadde fått avslag på asyl i Norge. Han hadde fått et utvisningsvedtak med frist for å komme seg ut av landet i februar året før hendelsen.

Blomster Ellingsrud

LA NED BLOMSTER: Dagen etter drapet lå det kosedyr, blomster og hilsener foran hjemmet til den drepte jenta.

Foto: Iram Ansari / NRK