Sjøboden på 8 kvadratmeter koster 900.000 kroner

Det er ikke vann, strøm, brygge eller lov til å sove der. Men den lille sjøboden på Kjøkøy i Fredrikstad er prissatt til nesten en million kroner.

Sjøbod til salgs på Kjøkøy

Den lille sjøboden ligger helt nede ved vannkanten på Kjøkøy mellom Fredrikstad og Hvaler.

Foto: Finn Børge Stenbek/NRK

– Det er fort gjort å være på visning her, ler eiendomsmegler Ole Petter Arnesen mens han viser rundt i den bitte lille boden på Kjøkøy i Fredrikstad.

Boden er nemlig på kun åtte kvadratmeter og har dermed en kvadratmeterpris på hele 112.500 kroner.

– Det er fire vegger som er kledd med furu, også er det paneler i tak og gulv. Det er isolert. Og det var det, smiler megleren.

Ulovlig å sove over

Sjøbod til salgs på Kjøkøy

Utsikten fra den lille boden.

Foto: Finn Børge Stenbek/NRK

Boden ligger helt nede ved vannkanten, på en eiendom med egen strandlinje på rundt 14 meter. Men der stopper kanskje også «den ultimate drømmen». Den har nemlig en rekke begrensninger for bruk.

– Den er registrert som en sjøbod, så man har ikke lov til å bo der – hvis man skal følge boka. Man kan ikke engang overnatte én natt, sier Arnesen.

Boden har heller ikke innlagt strøm eller vann. Den har heller ikke egen parkeringsplass, men det går en liten gangvei over ulendt terreng.

Tomten er imidlertid på 245 kvadratmeter og ligger helt nede ved vannet mellom Kråkerøy og Hvaler.

– Her betaler man vel egentlig for beliggenhet og 14 meter strandlinje. Også får man med en egen bod, med de begrensninger den har, sier Arnesen.

Sjøbod til salgs på Kjøkøy

Sjøboden er sparsommelig innredet. Kanskje like greit, ettersom man ikke har lov til å bo der.

Foto: Finn Børge Stenbek/NRK

Forsvarer prisen

Eiendomsmegleren forsvarer likevel prisen på 900.000 kroner. Han sier at de har sammenlignet med priser på andre, tilsvarende objekter.

– Vi mener at dette er en pris vi kan forsvare. Så får vi se hva markedet er villige til å betale. Det har vært noen interessenter, jeg fikk faktisk nettopp en telefon fra en som vurderte å legge inn bud uten å se den først.

Hva kan man bruke dette til?

– Vi ser vel nytten for de som vil ha en båtplass, båtopplag, strandlinje og et sted å oppbevare fiskegjenstander.