Hopp til innhold

Sarpsborg 08 solgte to stortalenter samme kveld

Få timer etter at Ismael Coulibaly ble solgt til Premier League-klubben Sheffield United, ble det klart at Jørgen Strand Larsen er solgt til Groningen.

 Ismael Coulibaly og Jørgen Strand Larsen

PÅ VEI BORT: I slutten av august lanserte fotballekspert Joacim Jonsson i Eurosport de to Sarpsborg-spillerne som to av de heteste salgsobjektene fra Eliteserien.

Foto: Christoffer Andersen / Christoffer Andersen

Dermed har Sarpsborg 08 solgt to av sine mest talentfulle spillere til europeiske klubber.

Ismael Coulibaly har skrevet under for Premier League-klubben Sheffield United. Men 19-åringen får ikke spilletid på britisk gress som lagkamerat med Sander Berge med det første.

Spissen er umiddelbart lånt ut til den belgiske toppklubben Beerschot. Begge lagene har samme eier – den Saudi-Arabiske prinsen Abdullah bin Musaad bin Abdulaziz Al Saud.

– Om ikke det beste, er salget av Ismael Coulibaly helt der oppe blant det beste vi har gjort. Det er en ny overgang som bekrefter litt hvilken klubb vi er. Som klubb skal vi tiltrekke oss flere unggutter og utvikle dem videre. En flott historie om en flott fotballspiller, sier sportssjef Thomas Berntsen.

Ifølge Sarpsborg Arbeiderblad skal overgangen være verdt et sted mellom 20 og 25 millioner kroner.

Coulibaly fikk sitt gjennombrudd i Sarpsborg i 2020-sesongen. Han har scoret fire mål på 14 kamper denne sesongen.

– Sarpsborg vil alltid være i mitt hjerte. De har gjort alt for meg. Jeg kommer aldri til å glemme tiden min her og hva det har gjort med livet mitt, sier han til klubbens nettsider.

Lokalt talent på plass i Nederland

Bare timer etter signeringen kom det meldinger om at også spisstalentet Jørgen Strand Larsen var på vei bort fra klubben.

20-åringen fra Halden spilte med flagget på brystet for U21-landslaget mot Nederland tirsdag kveld. En kamp Norge tapte 2-0. Strand Larsen hadde i sluttminuttene mulighet til å pynte på resultatet, men skuddet endte i stolpen.

Etter kampen skal han ifølge nederlandske medier ha blitt igjen for å signere en kontrakt med F.C. Groningen.

Klubben melder onsdag kveld at haldenseren har signert en fireårskontrakt.

– Jørgen vil måtte tilpasse seg og kanskje trenge tid til å utvikle seg videre, vi må hjelpe ham med det. For oss er en ting sikkert, denne gutten har egenskapene til å bli en veldig god spiss, sier direktør Mark-Jan Fledderus til Groningens nettsider.

Jørgen Strand Larsen i Groningens garderobe

Jørgen Strand Larsen er allerede på plass i sin nye garderobe.

Foto: FC Groningen

I Groningen vil Strand Larsen bli lagkamerat med tidligere Chelsea- og Real Madrid-spiller Arjen Robben. Den nå 36 år gamle angrepsspilleren startet karrieren sin i den nederlandske klubben, som også har utviklet fotballprofiler som Virgil van Dijk, Luis Suárez og Ronald Koeman.

Klubben har tidligere hatt nordmennene Alexander Sørloth, Ruben Yttergård Jensen og Erik Nevland på lønningslista.

Eurosport skriver onsdag at sarpingene får mellom 10-15 millioner kroner for spissen.

Sarpsborg 08 ligger med sine fem seire på tolvteplass på eliteserietabellen.