Hopp til innhold

Ruter-ansatt siktet i Unibuss-saken

En av de to nye siktede i Unibuss-saken er ansatt i Ruter.

Reisekort

Politiet siktet tirsdag to nye personer i Unibuss-saken. En av de to er ansatt i Ruter.

Foto: Magnus Brattset Drabløs / NRK

– Vi har fått bekreftet og opplyst fra politiet i dag, tirsdag, at en av ansatte er pågrepet og siktet i kjølvannet av korrupsjonssaken i Unibuss, forteller informasjonssjef Gry Isberg i Ruter til NRK Østlandssendingen.

– Vanskelig situasjon

Gry Isberg

Informasjonssjef i Ruter, Gry Isberg

Foto: pressebilde

Tirsdag ble to nye personer siktet i korrupsjonssaken i Unibuss der et tysk busselskap skal ha betalt for å få innpass som leverandør til kollektivtransporten i Oslo.

En av de to siktede er altså ansatt i Ruter. Hvilken stilling den ansatte har i Ruter, vil ikke informasjonssjefen si noe om.

– Det har jeg ikke lyst til å uttale meg om. For oss er dette en veldig trist og vanskelig situasjon, forteller Isberg.

Hun forteller at nyheten har preget arbeidsdagen i Ruter.

– Reaksjonene er sterke. Dette er en medarbeider hos oss. Vi har informert alle de ansatte i dag gjennom blant annet et allmøte, og det vi søker å gjøre best mulig er å ivareta både denne ene medarbeideren og de andre ansatte i en vanskelig situasjon.

– Meget alvorlig

Ruter sendte tirsdag ettermiddag ut en pressemelding.

Bernt Reitan Jenssen

Administrerende direktør i Ruter, Bernt Reitan Jenssen

Foto: Andreas Sundby / NRK

– Dette er en meget alvorlig sak for kollektivtrafikken. Jeg kan forsikre om at vi skal gjøre alt som står i vår makt for å få fram sannheten i denne saken. Det skal ikke hefte noen tvil med Ruters troverdighet på noen områder, uttaler administrerende direktør Bernt Reitan Jenssen i Ruter.

Intern granskning

Ruter har siden Unibuss-saken ble avdekket iverksatt en intern granskning av saken og hatt en tett dialog med politiet.

– Vårt utgangspunkt har hele tiden vært at vår egen gransking i regi av revisjons- og rådgivningsselskapet BDO, som ble igangsatt i september i fjor, skal hjelpe oss å komme til bunns i denne saken. De eksterne granskernes mandat har hele tiden vært å avdekke eventuelle kritikkverdige forhold.

Ruter skal selv ha informert politiet om granskningen.

– Det er blitt gjort funn underveis i granskingsarbeidet som er overlevert til politiet. Det er BDO som har stått for denne informasjonsutvekslingen i forhold til politiet, og vi er trygge på at dette er gjort på en ryddig og skikkelig måte, uttaler Reitan Jenssen i pressemeldingen.

Fortsatt ansatt

Den interne granskningen i Ruter skal ifølge Gry Isberg fortsette noen uker til. De har foreløpig ikke reagert overfor den siktede.

– Personen er fortsatt ansatt i Ruter. Når det gjelder de øvrige forholdene så må politiet kommentere det, sier Isberg til NRK.

– Frykter du at flere i Ruter er involvert?

– Etter de opplysningene vi har, gjør vi ikke det.