Prostituerte i Oslo er fornøyde

De prostituerte som benytter seg av hjelpetilbudet til Pro Sentret i Oslo er svært fornøyde. Det viser en brukerundersøkelse senteret har gjort.

Prostitusjon
Foto: ELMER MARTINEZ / AFP

”Jeg synes dere er enestående og gjør en kjempejobb. Dere tar vare på oss og behandler oss med respekt, toleranse og verdighet”

”Jeg liker de ansatte fordi de er snille og hjelpsomme. Også fordi de tar mørke mennesker på alvor. Gud velsigne dem”

”Sentret er vårt våpen. De hjelper oss i kampen mot kriminelle”

Dette er noen av tilbakemeldingene Pro Sentret har fått, når de for andre år på rad har gjennomført en brukerundersøkelse.

Særlig utenlandske er positive

Liv Jessen

Liv Jessen

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Både norske, østeuropeiske og nigerianske kvinner har blitt spurt, og alle oppgir at de er fornøyd med hjelpen Pro Sentret tilbyr.

- Vi er veldig fornøyd selv med resultatet både i fjor og i år. Det er i år ingen som er misfornøyd, sier leder for Pro Sentret, Liv Jessen.

Hun tror det er særlig de utenlandske prostituerte som blir positivt overrasket over hjelpetilbudet.

- Jeg tror mange utlendinger ikke er vant til at det offentlige i sine hjemland gir slike tilbud. At myndighetene kommer dem i møte og gir hjelp og støtte, sier Jessen.

- Ikke fordømmende

Selv om Pro Sentret er et tilbud som hjelper de prostituerte, ble Jessen overrasket over at alle var positive.

- Jeg ble overrasket over at det var så entydig positivt, sier hun.

- Men vi har jobbet i mange år med å ikke være dømmende, ikke fortelle kvinnene hva de burde gjøre, for det vet de så godt selv, men heller være lyttende og høre hva de trenger hjelp til, forklarer Jessen.