Ønsker tips om bortføring

Politiet i Oslo ønsker opplysninger i forbindelse med en bortføring på Nordstrand i går. Saken etterforskes som en kidnapping hvor offeret ikke er kommet til rette.

Mulig kidnapping Ljan
Foto: Tipser

To personer er pågrepet og siktet for frihetsberøvelse og en tredje person er etterlyst av politiet, etter en kidnapping på Ljan på Nordstrand i Oslo torsdag morgen. Bortføringen skjedde på en parkeringsplass ved Herregårdveien, like før kl. 09 i går.

– De pågrepne er kjenninger ar politiet fra før, i forbindelse med vinningssaker, opplyser politiførstebetjent i oslopolitiet, Thor Martin Elton til NRK

Politiet etterforsker saken som en bortføring hvor offeret ikke er kommet til rette.

Sølvfarget Toyota med stjålne svenske skilt

Politiet leter etter en sølvfarget Toyota Yaris med svensk registreringsnummer, og ønsker nå tips fra publikum. Bilen ble brukt under bortføringen.

Politiet sier de vet at denne bilen var involvert i bortføringen og ber alle som har informasjon om bilen, om å ta kontakt. Registreringsnummeret ble stjålet fra hvit varebil i Diriks gate på St. Hanshaugen en gang mellom klokken 20 onsdag kveld og klokken 6 torsdag morgen.

Publikum som har opplysninger om bortføringssaken på Nordstrand bes kontakte politiet på tipsnummeret 22 66 99 66, eller ta kontakt med Kriminalvakten på epostadressen kriminalvakten.oslo@politiet.no.

Vitne så menn i finlandshetter

En person var vitne til hendelsen. og observerte at to menn iført finlandshetter dyttet offeret inn i baksetet på bilen.

– Det er naturligvis noe vi ser alvorlig på. Vi har vært på stedet med betydelige ressurser og har tatt opp en del vitneforklaringer. De bekrefter den første meldingen som ble ringt inn til politiet, sa Christian Krohn Engeseth i Oslo politidistrikt til NTB torsdag ettermiddag.