Nytt utslipp i Akerselva

Akerselva er dekket med et tykt og hvitt skumlag tirsdag kveld. Klokken 21.40 vet fortsatt ingen hvorfor skummet er der eller hvor det kommer fra.

Dekket av skum

Slik så Akerselva ut tirsdag kveld.

Foto: Knut-Martin Løken / NRK

Både politiet, brannvesenet og mannskap fra vann-og avløpsetaten jobber nå med å finne ut av hva som har skjedd, og det er tatt prøver av skummet.

Tror det er såpe

Oslopolitiets innsatsleder Tore Barstad legger ikke skjul på at han synes at det er ubehagelig at noe lekker ut i Oslos hovedåre.

- Med tanke på hva som har skjedd her før er ikke dette noe stas, men det lukter såpe her så vi får håpe at det kun er det det dreier seg om.

Men det er i så fall veldig mye såpe?

- Ja, men det renner godt her nå. Er det såpe må vi tro på at det renses fort ut, sier Barstad til NRK Østlandssendingen.

Med tanke på at det bare er et drøyt halvår siden det gikk fryktelig galt da et klorutslipp tok livet av det meste i elva , er det ikke rart innsatslederen synes at situasjonen er ubehagelig.

Les også: – Vil ta mange år å få liv i Akerselva

Tror det er såpe

Det ser nesten ut som om snøen har lagt seg på Akerselva tirsdag kveld.

Foto: Vegard Lien / NRK

Ikke bekymret

- Jeg har søkt en stund nå, men har ikke klart å finne ut av hvor dette kommer fra, sier vaktleder Erik Sandberg i Vann- og avløpsetaten.

Tror du dette kan være skadelig for det lille livet som er igjen i elva?

- Det er litt for tidlig å si ennå, men jeg tror ikke det. Det lukter bare såpe, ikke klor eller andre typer løsemidler, sier Sandberg til NRK.

Kommer opp av kulp

Ifølge operasjonsleder ved Oslo politidistrikt Ola Krokan undersøker de tirsdag kveld ett spesielt punkt i elva.

- Vi ser skum komme opp av en kulp. Vi tror det må være dette som er kilden, sier han til Østlandssendingen.

Han er ikke sikker på hva området rundt stedet hvor skummet kommer opp heter, men understreker at det ikke er noe skum å se i vannet på oversiden av brua som krysser elva i nærheten av Treschows gate.