Hopp til innhold

Nok en plantasje avslørt i Follo

Politiet i Follo beslagla onsdag 260 cannabisplanter i et bolighus i Nordby i Akershus. Politiet kobler saken til et tidligere beslag.

Cannabisplantasje
Foto: Politiet

En 39 år gammel Ås-mann mistenkes for å stå bak narkotikadyrkingen. 39-åringen sitter også varetektsfengslet mistenkt for å stå bak et beslag på Flateby i Enebakk tidligere i år, skriver Østlandets Blad.

Politiet hadde holdt huset i Nordby-området under oppsikt i to uker, og bestemte seg onsdag ettermiddag for å slå til og tømme huset.

43 plantasjer

Det er nå avslørt 43 cannabisplantasjer på Østlandet de siste månedene.

Lurer du på hvem som står bak, og hva som skjer med plantene som er blitt høstet i de mange plantasjene? Les våre bakgrunnsartikler om temaet:

- Har forgreininger til utlandet

- Må ta narkogjengene nå

Uvanlig sterk marihuana i omløp

Hasjfarmer spres til Norge

Cannabis-pass gir storgevinst

Nylig plantet

Politiet fant 260 cannabisplanter, i tillegg til 130 potter med røtter som er klippet rett over jordskorpen. Det skal tyde på at de nettopp er plantet.

Plantasjen bar preg av at stedet var forlatt, og en del av avlingen var tørket inn etter å ha vært lenge uten tilsyn.

Politiet informerte om funnet da lensmannen gjestet kommunestyret i Ås onsdag.

Kjedeeier mistenkes som bakmann

Politiet har tidligere sagt at de mistenker 39-åringen, som også eier av en butikkjede, for å være en av bakmennene i forbindelse med de mange cannabisfarmene som er blitt avslørt den siste tiden.

Mannens telefonnummer er funnet hos flere av de siktede i andre saker.

Forretningsmannen er millionær og driver en kjede med rundt 40 ansatte. Han nekter straffskyld, og sier ifølge politiet at han kjøpte gården for å drive kennel og økologisk landbruk.

Settes i sammenheng

Cannabis-plantasje i Enebakk

Cannabis-plantasje i Enebakk

Foto: NRK

Etterforskere kom på sporet av plantasjen under etterforskningen av beslaget av 476 planter på en gård på Flateby i Enebakk i februar.

Den mistenkte 39-åringen, som eide gården, ble da arrestert sammen med fire andre. De fem har sittet i varetekt siden da. 39-åringen eier også huset i Nordby i Ås.

- Vi ser beslaget i Ås i sammenheng med det som er avdekket i Enebakk. Personen vi har mistenkt i den saken er knyttet til adressen i vår sak, sier fungerende lensmann Stein-Olaf Røberg i Ås.

Profesjonell plantasje

Plantasjen som nå er oppdaget i Ås er også på mange punkter lik den som ble oppdaget i Enebakk.

Begge plantasjene skal være veldig profesjonelt utført.

Politiet sier det fortsatt er muligheter for flere plantasjer i regionen.