Hund avlivet etter å ha angrepet og skadet mann i Sarpsborg

Politiet måtte bruke elektrosjokkvåpen for å få hunden til å slippe. Hunden er nå avlivet, etter å ha vært på rømmen i timevis.

Sarpsborg sentrum

Ifølge politiet skjedde krangelen i gågata ved Dickens i Sarpsborg sentrum. Hunden løp fra stedet etter å ha angrepet mannen.

Foto: Sara Vilde Solås/NRK

Hunden gikk til angrep etter at en mann og en kvinne kranglet i Sarpsborg sentrum natt til torsdag. Politiet fikk melding om hendelsen klokka 00.42.

– Mannen hadde med seg en stor hund som gikk til angrep på dem begge. Kvinnen ble ikke skadd, mens mannen ble alvorlig skadd og kjørt til Kalnes sykehus med ambulanse. Han ble bitt flere steder på kroppen, sier operasjonsleder Atle Vesttorp i Øst politidistrikt til NRK.

Politibil

Torsdag formiddag søkte politiet etter hunden i området Nordre Yven.

Foto: Trond Øyvind Karterud/NRK

Operasjonslederen forteller at da politiet kom til stedet, bet hunden seg fast i armen til mannen.

– Den ville ikke slippet taket. Da så patruljen seg nødt til å bruke elektrosjokkvåpen for å få hunden til å slippe, forteller Vesttorp.

Hunden løp fra stedet og politiet søkte etter den hele torsdag formiddag. Hunden ble beskrevet som stor, brun, muskuløs og har en sort sele.

Funnet og avlivet

Torsdag ettermiddag opplyser politiet at de har fått kontroll på hunden. Den er i samarbeid med, og etter eiers ønske, avlivet hos veterinær.

Mannen skal ha kjempet mot hunden i rundt ti minutter før politi og ambulanse kom til stedet.

– Vi tror at hunden har gått inn og tatt parti i slåsskampen, og da bitt eieren, sier Rune Grimstad, avsnittsleder i hundetjenesten i Øst politidistrikt.

Rune Grimstad, avsnittsleder i hundetjenesten i Øst politidistrikt.

Rune Grimstad, avsnittsleder i hundetjenesten i Øst politidistrikt, sier det ikke er uvanlig at hunder bryter inn og tar parti når det krangles i flokken.

Foto: Tomas Berger/NRK

– Vi vet ikke hva som utløste det, men det er ofte at en hund går inn og tar parti når det blir en konfrontasjon mellom to i flokken.

– Den valgte siden til den andre enn eieren?

– Det kommer litt an på hvem som er mest aktiv i konfrontasjonen. Hunder har et instinkt om å kunne forsvare den svake parten. Uten at vi sitter med fasiten, så kan jeg tenke meg at eieren har vært den mest aktive parten, sier Grimstad.

Tidligere torsdag advarte politiet folk mot å nærme seg hunden, men oppfordret til å melde ifra om observasjoner til politiet.