Arne Scheie tror cupbomben kan smelle i Halden

I kveld ønsker Kvik Halden å lage pinneved av gjestene FFK fra «Plankebyen».

Scheie om Kvik-FFK

Arne Scheie gleder seg over lokaloppgjørene i den norske cupen.

Foto: NRK

– Fredrikstad er min favoritt i denne kampen, men når vi er ute etter overraskelser så kan det komme i denne kampen. Kvik Halden kan fort lage en cupbombe i dag, sier NRKs kommentator og fotballekspert Arne Scheie.

Han er full av beundring over Norges Fotballforbunds (NFF) beslutning om å sette opp de to tidligere Norgesmesterne mot hverandre til lokaloppgjør og fotballfest.

– Jeg må berømme NFF for å ha satt opp denne kampen. Det fine med cupen i Norge er at det er den lille mot den store, og muligheten til å gå hele veien til finalen på Ullevaal. Vi vet at cupfinalen er den kampen i Norge som har størst prestisje, sier han.

Video NM Fotball: Halden - Fredrikstad

Kvik Halden møter Fredrikstad Fotballklubb i den andre runden i NM.

Kvik Halden vil detonere cupbomba

Ørjan Christiansen

Kvik Haldens trener Ørjan Christiansen er offensiv før møtet med FFK.

Foto: Odd Skjerdal/NRK

– Fredrikstad har slitt med en del skader i en allerede tynn tropp, og det gjør at det er optimisme i troppen. Jeg har absolutt tro på at vi kan slå Fredrikstad i løpet av 90 minutter, sier Kvik Halden-trener Ørjan Christiansen til klubbens egne nettsider.

Kvik Halden har ikke slått Fredrikstad siden lagene møtte hverandre i 2. divisjon i 2001. Da vant haldenserne 1–0 på Fredrikstad stadion.

Men Christiansen tror ikke at det vil ha noen ting å si på utfallet av kveldens kamp.

– Vi hadde aldri slått Ørn Horten hjemme på Halden stadion før vi slo dem i forrige runde (4-1) heller. Vi brøt en barriere der, og vi bryter en ny barriere mot Fredrikstad, sier en selvsikker trener.

I en promofilm som Kvik Halden har laget før oppgjøret viser også Kvik-spillerne Jørgen La Cour Strand og Martin Mathisen at de er klare for å lage pinneved av gjestene fra «Plankebyen».

(Artikkelen fortsetter under videoen)

– Ryker ut hvis vi ikke er skjerpet

Tom Freddy Aune

Fredrikstad-trener Tom Freddy Aune ønsker å komme langt i årets cup.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Fredrikstad-trener Tom Freddy Aune har selv vært trener for Kvik Halden, i 2004, og møter mange gamle lagkamerater på Halden stadion.

– Kvik Halden er et av de beste 2. divisjonslagene i Norge, så vi vet at dette blir en tøff kamp. Jeg har trent mange av spillerne deres selv, så jeg vet at de er gode.

Fredrikstad vant cupen i 2006 etter å ha slått Sandefjord 3–0. I fjor røk de ut i semifinalen mot Brann, og Aune ønsker å nå langt også i år.

– Vi hadde det morsomt i cupen frem til semifinalen i fjor, og det sier seg selv at vi ønsker å slå Kvik og gå videre. Men de har enkeltspillere som kan avgjøre kamper, og er vi ikke skjerpet så ryker vi ut.

Les også: