Kuttforslag spenner beina for Wang

Toppidrettsgymnaset i Moss sier de ikke kan drive skole med rådmannens foreslåtte kutt på idrettssektoren.

Fotball

Illustrasjonsfoto

Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

- Umulig å drive toppidrettsgymnas med rådmannens foreslåtte kutt, mener rektor Petter Wilhelmsen på Wang Toppidrett i Moss.

Ved å stenge Mossehallen i fire måneder, kan Moss kommune spare 4,6 millioner kroner. Det er ett av kuttforslagene i rådmannens budsjettplaner, som kommunens politikere skal ta stilling til.

Da er det ikke mulig å drive toppidrettsgymnas, mener Wangs rektor Petter Wilhelmsen.

- Holder ikke med en joggetur i parken

- Vi er helt avhengige av å treningsfasiliteter nær der vi driver skolen vår. Det er ikke noe alternativ for oss å si at tre måneder av skoleåret så skal vi være ute i en park og løpe.

- Vi driver ikke kroppsøving og gymnastikk. Vi er et toppidrettsgymnas, og må ha fasiliteter som står i stil til det.

Wang etablerte seg i Moss i 2002, for å knytte seg opp til idrett på toppnivå i Norge. Nå ser det litt annerledes ut, MFK rykket ned, og sliter i 1. divisjon.

Må få avklart

Men Wang ikke går med flytteplaner, sier Wilhelmsen. Og han bedyrer at brevet som er sendt Moss kommune er ikke et skremmeskudd for å få politikerne inn på rett spor. Men de vil vite nærmere hva kuttforslaget innebærer.

- Er det snakk om å stenge hele Mossehallen? Bare håndballdelen? Hva med svømmeavdelingen? Det vi ber om er et svar, siden vi trenger etterrettelige rammer å drive etter.

Nå avventer de svar på brevet til kommunen. Men det endelige svaret kommer når budsjettet spikres den 22. juni.

Vil beholde Wang

Thomas Colin Archer, leder i Moss Arbeiderparti, er enig i at kommunens økonomiske problemer gir politikerne lite handlingsrom, men han vil beholde Wang i Moss.

- Vi har en økonomisk utfordring nå, ihvertfall frem til vi får lagt budsjettet. En ting som er sikkert er at vi ønsker å beholde Wang, jeg mener det er viktig for Moss.

- Men jeg kan ikke love noe, hverken den ene eller den andre veien, før budsjettet er lagt, sier Archer.