Krever å få tilbake busslommene på Hafslundsøy

Flere beboere på Hafslundsøy i Sarpsborg krever å få tilbake busslommene på Hafslundsøy.

Aksjon for busslommer i Sarpsborg

Flere personer møtte i dag opp utenfor rådhuset i Sarpsborg for å overlevere sine underskrifter.

Foto: Espen Torgersen/NRK

Totalt 2400 beboere på Hafslundsøy krever å få tilbake 14 busslommer langs Nordbyveien. I dag overleverte flere av dem en bunke med underskrifter til leder av samferdselskomiteen i Østfold fylkeskommune, Olav Moe.

– Jeg synes det er flott at det er et så stort engasjement blant dem som bor i dette området. Det er en styrke for lokaldemokratiet vårt, sier Moe.

Ung jente hardt skadd

Busslommene ble fjernet til fordel for såkalt kantsteinstopp, som et prøveprosjekt i 2010. Blant annet for å bedre sikkerheten og fremkommeligheten for bussene.

Men beboerne langs veien mener strekningen er trafikkfarlig fordi bussene er nødt til å stanse i veibanen.

– Det skjer ulykker omtrent hele tiden, sier Wenche Kristoffersen

Debatten blusset særlig opp etter at en ung kvinne ble påkjørt, da hun krysset veien mellom en buss og en personbil i starten av juni.

– Hun havnet på sykehus og lå i koma i mange uker. Nå har hun våknet opp og er nå til opptrening på Sunnaas. Det er det verste tilfellet, sier Åge Johansen og legger til:

– Men vi har også hatt andre personer som nesten har blitt påkjørt, og andre trafikkulykker. Jeg har sett resultater av dette, og jeg tror at dette er nok til å forandre situasjonen, dersom de bare er ydmyke nok og hører på oss.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ung jente påkjørt

En ung kvinne ble alvorlig skadet etter å ha blitt påkjørt i Nordbyveien i juni.

Foto: Morten Øby

Ingen løfter

Men aksjonsgruppa fikk ingen løfter fra Olav Moe i dag.

– Jeg kan ikke love dem at de får tilbake busslommen. Men jeg gir dem i hvert fall muligheten til å gå noen runder.

I juli uttalte både Østfold kollektivtrafikk og Statens vegvesen at det ville bli for dyrt, og kreve et stort areal, å bygge nye busslommer. Moe gjentok disse argumentene i dag.

– Men nå skal vi lytte til og se på erfaringene av dette prøveprosjektet. Det har vært mange negative synspunkter på løsningene som er valgt, og det er noe vi må ta med videre, sier Moe.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si om disse svarene. De er jo enige og hører på oss, men så vet vi ikke hva de sier når de kommer inn. Vi kommer ikke til å gi oss med dette, slår Wenche Kristoffersen fast.