Her intervjues nyfødte Kristine

Kristine Grinna ble intervjuet i et helt år av journalist Finn Børge Stenbek. 21 år senere møtes de igjen.

Kristine Grinna og Finn Børge Stenbek

INTERVJUES: Her blir Kristine Grinna intervjuet bare få dager gammel. Hun er betraktelig mer talefør nå.

Foto: Privat

Vi har alle våre babyer her i livet. Kristine Grinna fra Mysen ble på sett og vis min, – i alle fall for et års tid.

Pludrende på direkten i NRK Østfolds morgensendinger i 1994, ble hun, før hun kunne gå og snakke, bokstavelig talt «minikjendis» og hele fylkets radiobaby. Nå er hun 21, og vi skal møtes igjen.

Kristine Grinna og Finn Børge Stenbek

VOKSEN: Det er en helt annen jente Finn Børge Stenbek møter i Oslo. 21 år og med jobb.

Foto: Privat

Amme -og kaketåke

NRK Østfold fikk i 1993 «go» fra mamma Kristell Herland og pappa Trond Grinna til å bli med på deres hittil mest spennende reise – fra de ennå var gravide og helt fram til deres førstefødte, Kristine, fylte ett år.

Det ble feiret på lufta, med porselenspotte med navnet på i gave, bursdagshatt og kake.

Men Kristine hadde ikke smakt noe søtt det første året, mamma ammet fortsatt og likte ikke tanken på at det sunne opplegget skulle sprekke alt på ettårsdagen.

Men hun kunne spart seg bekymringen, – radiobabyen skjønte ikke hva kakestykket på tallerkenen var, og skjea – den var bare morsom å leke med. Siden har hun visstnok tatt skjea i egen hånd.

Kristine Grinna ble intervjuet i et helt år av journalist Finn Børge Stenbek. 21 år senere møtes de igjen.

POTTE: Kristina Grinna fikk potte som takk for intervjuene. Den har hun fortsatt. Klikk på bildet for å høre radioreportasje med Kristina.

Sko-berte med øyensverte

Jeg reflekterer over at 20 år går nesten like fort som mine skritt oppover Lillegrensen, der jeg, ute i siste liten, med kurs for skobutikken som finansierer studiene, skal møte sjarmtrollet jeg ikke har sett på 20 år.

Hun sjarmerer igjen – en ung dame, som sist vi sås bare kunne si ball og båt. Nå er ordforråd og talesenter betydelig utviklet.

– Så hyggelig å se deg, jeg husker jo ikke så mye av forrige gang, ler hun. Og blotter en perlerad. Uten melketenner.

Nytt kake-forsøk

Finn Børge Stenbek

HILSEN: Finn Børge Stenbek traff Kristine Grinna ofte hennes første leveår.

Foto: Privat

Siden det ikke ble noe kake på ettårsdagen, gjør radio-onkelen ett nytt forsøk på å skjemme bort «ungen», og inviterer mor og datter på kafe. – Det er ikke så mye jeg husker fra den tiden, ler Kristine etter at jeg har fått lurt i henne en croissant.

– Men jeg har jo hørt noen radioklipp og det er en veldig morsom historie å fortelle venner.

Etter en slurk dobbel latte drister hun seg frempå: – Det er også morsomt å høre hvordan mamma og pappa var mitt første leveår, men jeg er glad dere ikke går i sånne klær i dag.

Hun formelig grøsser av de mønstrede 90-tallsskjortene i fotoalbumet og den rosa epoken. Ikke bare klærne, men dukene, gardinene, til og med huset var rosa den gang.

Hva skal du bli..

... når du blir stor? Det er tanker ikke bare foreldre, men også radio-onkler gjør seg.

– Jeg elsker å reise og tenkte først å satse på reiseliv, sier Kristine, men ønsket meg flere muligheter og valgte Markedshøyskolen.

Der har hun ett år igjen. Ett av semestrene foregikk i Mexico, der hun innimellom salgsledelse og servicestrategi, sikkert også fikk med seg både litt om Azteker-indianere og ett og annet om tequila.

Ingen kjæreste

Kristine Grinna

KONFIRMASJON: Her er Kristine 14 år og konfirmant.

Foto: Privat

– Ikke akkurat nå nei, smiler Oslostudenten med et litt lurt glimt i øyet. – Jeg hadde en fin oppvekst på Mysen med 10 år i håndballklubben, og må bare si tusen takk til mamma og pappa for alt de har gjort. På sikt ønsker jeg meg et normalt familieliv, men akkurat nå er det deilig å reise litt og leve livet.

En ny radiobaby?

Med tanke på en kommende ny, liten familie, får radio-onkelen nye ideer: – Du må jo ringe når du en gang selv blir mor, så lager vi en ny reportasje – da blir jo jeg radio-tippoldefar!

Radiobabyen ler og lover å ringe, og jeg vinker farvel mens jeg rusler nedover gaten og tar meg i å kikke i vinduet til en babyutstyrsbutikk om det tilfeldigvis er noen potter på tilbud.