Garanterer sykehus

Helseminister Bjarne Håkon Hanssen garanterer at det blir bygget nytt sykehus i Buskerud.

Bjarne Håkon Hanssen
Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

Helseminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) har i møte med ledelsen i Buskerud Arbeiderparti komt med løfter om at det blir bygget et nytt sykehus i fylket.

- Ut fra den siste tids spekulasjoner om det blir bygget et nytt sykehus eller ikke, er dette en viktig og tydelig avklaring fra helseministeren, sier leder i Buskerud Arbeiderparti, Bjørn Tore Ødegården.

I en pressemelding fra partiet kommer det fram at regjeringen ønsker å byge det nye sykehuset på Gullaug i Lier. Helse Sør-Øst skal fortsatt forhandle med tomteeier om kjøp av tomt til sykehuset, uavhengig av hva som skjer i hovedstadsprosessen.

Sa nei takk til tomt

Dette skjer til tross for at de i fjor sa nei til å benytte seg av opsjonsavtalen om kjøp av tomta. Da sa daværende helseminister, Sylvia Brustad ,at de ikke kunne benytte seg av forkjøpsretten siden den ikke var lovlig.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Gullaug sykehuset

Slik skal det nye sykehuset på Gullaug bli seende ut.

Foto: Sykehuset Buskerud

I tillegg mente hun at tomten var mye større en det man hadde bruk for.

Les mer: Kan ikke kjøpe hele tomta

Raks løsning for psykiatrien

Helse- og omsorgsdepatrementet har også fokus på å få til en rask løsning for å rydde opp i psykiatrien i fylket. Hanssen garanterer rask innsats fra regjeringen for å løse problemene. Han ønsker derimot ikke å garantere en samlokalisering av psykiatri og somatikk i et nytt sykehus på Gullaug.

Les også: - Løftebrudd

-Vårt mål er at kommuner, organisasjoner og andre relevante høringsinnstanser skal fremme høringsuttalelser som støtter opp om psykiatriutbygging på Gullaug, sier stortingsrepresentant Lise Christoffersen, nestleder i Buskerud Arbeiderparti.