– Publikum er vår beste detektiv

Politiet står fortsatt uten spor etter bankranet i Fetsund i Akershus i sommer. Derfor utloves det nå en dusør på 20.000 kroner.

Dette er de siste bildene fra ranet i Trøgstad sparebank

ETTERLYSER TIPS: Politiet frigir nye videoopptak fra ranet i Fetsund 10. juli. Videoen de offentliggjør viser gjerningsmannen fra en annen vinkel.

– Alt tyder på at denne mannen er norsk. Han har et nordisk utseende og snakker østlandsdialekt uten noen brytninger. Dermed må noen vite hvem han er, sier politiadvokat Jon Aga i Romerike politidistrikt til NRK.

Politiet har sikret seg bilder av gjerningspersonen, og disse er distribuert til politiansatte i Norge. Til tross for dette har ikke politiet så langt klart å identifisere ham.

– Det er derfor mulig at gjerningspersonen ikke har hatt noe med politiet å gjøre tidligere. Derfor trenger vi flere tips. Vi ser på publikum som vår beste detektiv, fordi det kanskje er de som kjenner igjen personen.

Nye overvåkningsbilder frigjort

Gjerningsmann bankran i Fetsund

PÅ FRIFOT: Til tross for at gjerningsmannen ikke hadde dekket til ansiktet har ikke politiet så langt klart å identifisere ham.

Foto: Politiet

Politiet frigir nye videoopptak fra ranet i Fetsund 10. juli. Samtidig utlover Trøgstad Sparebank en dusør på 20.000 kroner for opplysninger som fører til at ranet blir oppklart.

– Dette er en avgjørelse tatt i samråd med politiet. Vi håper dusøren vil bidra til at folk som kan sitte på relevante opplysninger om å ta kontakt.

Han legger til at det er noe uvanlig med dusør etter et bankran, men i dette tilfelle overstiger nytteverdien ulempene.

Politiet har tidligere etterlyst en sølvfarget varebil i forbindelse med ranet, som skal ha stått hensatt mellom riksvei 22 og Kringenveien.

– Det er usikkert om raneren har brukt denne bilen, men vi ønsker likevel tips om den, sier politiadvokaten til NRK.

To ganger tidligere har politiet frigjort overvåkningsbilder fra bankranet i Fetsund. Den ene videoen viser hvordan raneren spaserer rolig inn og ut av Trøgstad Sparebank på få minutter. Videoen som nå offentliggjøres viser at raneren geleider en bankansatt inn i et rom, før kvinnen legger en bunke med penger i en Bunnpris-pose.

– Videoen viser også ransmannen fra en annen vinkel. Vi håper dette kan bidra til at noen kjenner ham igjen, sier Aga.