Fra iskø til bilkø

Etter late dager på stranda, måtte mange fylle kjøpeskapet igjen søndag.

Kø ut fra Nordby shoppingsenter
Foto: Maria Roberg

Etter en drøy uke med knallvær var det mange kjøleskap og frysere som var tomme. Når temperaturen samtidig falt med 10-15 grader, ble valget lett for mange.

Handleglade nordmenn formelig flommet over grensen til søndagsåpne butikker på Svinesund. Samtidig som fellesferien startet og hyttene igjen fylles med sommergjester, var det mange som trengte ordinære påfyll.

Ikke spiseplass

Det nye Nordby shoppingsenter åpnet 29.mai i år, svelger med sine 83.000 kvadratmeter unna svært mange mennesker. Likevel var det smekk fullt over alt, forteller Maria Roberg fra Halden.

- Vi tenkte vi skulle sette oss ned å spise, men det var ikke snakk om å finne en plass noe sted. Jeg har aldri opplevd så mye folk noen gang, sier hun.

To timer ut fra p-plassen

Enda verre skulle det bli da de droppet spisingen og snudde nesa hjemover. For det var svært mange som hadde lastet mat og drikke fra fulle handlekurver til tungt lastede biler. Dermed ble det kaos på hjemveien. For alle bilene skulle via flere rundkjøringer og flere filer, til en fil på den gamle E6'en.

- Det var komplett kaos der, og det har tatt veldig lang tid å komme hjem. Vi måtte vente nesten to timer, bare for å komme oss ut fra parkeringsplassen, sier Roberg

Hun forteller at køen gikk så tregt, at flere folk som gikk ut av bilene for å lufte ungenet.

- Vi stod så lenge stille at vi slo av motoren flere ganger i 10 minutter, sier hun.