Første spadetak for gigantisk kjøpesenter

Senterkonge Olav Thon tok fredag ettermiddag første spadetak for et av Nordens aller største kjøpesenter som vokser frem på Nordby i Sverige.

Thon tar første spadetak ved det nye Nordbysenteret

Olav Thon tar første spadetak sammen med de andre eierne bak et av Nordens største kjøpesenter på Nordby.

Foto: Anders Winlund / NRK

Rett over grensa skal det gamle og det nye kjøpesenteret på Nordby bygges sammen til ett stort senter på 85.000 kvadratmeter.

Blir vanlig i fremtiden

Senterleder Ståle Løwheim på Nordby

Senterleder Ståle Løwheim på Nordby er selv norsk og svært fornøyd med at første spadetak er tatt.

Foto: Anders Winlund / NRK

 

Olav Thon står bak 55 prosent av eierinteressene til det nye senteret som er et av de aller største senterne i Norden. Han mener slike gigantiske kjøpesentere kommer til å bli vanlig i fremtiden.   

- Det har blitt en opplevelse å gå i et kjøpesenter. Jeg tror vi kommer til å finne alle slags tilbud på slike senter i fremtiden, sier Thon, før han smekker spaden i jorda.

Senterleder Ståle Løwheim, tror ikke handelsstanden i Østfold blir skadelidende av å ha et så stort senter like over grensen.

- Akkurat det er en evigvarende diskusjon. Men vi må jo ikke glemme de store norske eierinteressene som er her. Det er også veldig mange nordmenn som jobber her, sier Løwheim som selv er norsk.

Mer enn 8 millioner kunder 

Allerede omsetter Nordbysenteret for ni milliarder kroner i året. Løwheim regner med at dette vil øke når senteret nå blir et av Nordens aller største.

- Vi bygger to allerede eksisterende kjøpesenter sammen. Alt skal under ett tak. Allerede har vi mellom syv og åtte millioner kunder i året. Nå må dette tallet økes. Det er vi overbevisst om, Løwheim.