Fint sommervær fører til mer fyll

Et sommerhett fylke gir politiet mer å gjøre. Promillekjøring, slosskamper og ti bortvisninger er noe av det politiet måtte rykke ut på natt til søndag.

Politi

Sommervarme netter fører til større folkemengder på byen og flere bortvisninger fra politiet.

Foto: Illustrasjonsfoto / Scanpix

Fire personer i drukkenskapsarrest, ti personer bortvist fra offentlige steder og promillekjøring med båt og motorsykkel er bare noe av nattens hendelser.

Lars Stenerød, operasjonsleder i Østfold politidistrikt, sier at den høye temperaturen fører til større folkemengder ute på byen.

– At det er varmere vær fører til at det er flere folk ute på byen som igjen medfører at det blir flere bortvisninger fra sentrum, sier Stenerød.

For politiets del startet kvelden på Moss Lufthavn Rygge hvor en beruset latvisk mann utøvde vold mot politiet. Hendelsen skjedde rundt kl 21 og mannen ble satt i varetekt.

Motorsykkelfører med promille sendt til sykehus

En time senere ble en mann i 50-årene pågrepet for å ha kjørt en uregistrert motorsykkel i beruset tilstand. Mannen kjørte av veien ved Lera i Fredrikstad og ble kjørt til Sykehuset Østfold i ambulanse. Han ble innlagt på traumestua etter ulykken, men Stenerød vet ikke mer om tilstanden hans.

– Skadeomfanget er foreløpig ukjent, sier han.

Promillekjøring med bil og båt

Rundt midnatt ble en mann i 20-årene anmeldt for promillekjøring i Rakkestad. Føreren hadde heller ikke førerkort.

En drøy time etterpå ble fire personer bortvist fra Halden sentrum etter slossing på Landbrygga.

Ved Skjærhalden på Hvaler ble to voksne menn anmeldt for båtpromille da de kjørte med henholdsvis 2,5 og 1,2 i promille.

På det jevne

Til tross for nattens mange hendelser påpeker Stenerød at omfanget er på det jevne sammenlignet med andre sommervarme netter.

– Det har vært en del hendelser og flere ordensforstyrrelser i fire av Østfold-byene, men ikke noe mer enn det pleier å være om sommeren, sier Stenerød.