Fikk beklagelse fra Dagbladet

Men kaller Fredriksstad blad arrogant.

Morgan Andersen

Morgan Andersen er fornøyd med beklagelsen fra Dagbladet, men er fremdeles irritert på flere andre medier.

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Morgan Andersen roser Dagbladet i dag, fordi avisen beklager at den knyttet ham til tidligere FFK-spiller Agbar Barsoms kontrakt.

Kontrakten ble en del av politiets etterforsking av skattesaken rundt FFK, og Andersen er en av de siktede i saken.

– Jeg er veldig glad for at Dagbladet så at det de har videreformidlet fra Aftenposten var feil, og at de var villige til å beklage det. Det er første gang jeg har opplevd at et medie går ut og sier at de beklager. Det synes jeg er stort, og jeg skulle ønske alle medier var sånn.

– Arrogante

Andersen har klaget inn Aftenposten, VG, Dagbladet og Fredriksstad blad inn til Pressens faglige utvalg.

Nå vil han ha beklagelse fra flere medier.

– De tre andre har ikke vist noe vilje til å beklage, og har heller ikke tatt kontakt. Så jeg opprettholder klagen på de tre, og jeg regner med at det går min vei.

– Fredriksstad blad har vært arrogante over lang tid.

Hilser klagen velkommen

Men ansvarlig redaktør Erling Omvik i Fredriksstad blad mener de har sluppet Andersen til.

– Fredriksstad blad tok samme dag som artikkelen ble publisert alle Morgans Andersens argumenter. Det har vi publisert. Morgan har bedt oss om å presisere at han var sykemeldt da avtalen ble inngått. Det står svart på hvitt på vår nettutgave. Så jeg kan ikke se at vi har etterlatt noe inntrykk av at dette er en avtale som Morgan Andersen har inngått.

– Politietterforskningen vil antakelig avdekke hvem det er som står bak avtalen. Vi har ikke påpekt eller slått fast hvem det er som har initiert avtalen og betalt ut noe.

Og om PFU-klagen sier han følgende:

– Jeg synes jo at det er en helt fair prosess. Vi har levert vårt svar i dag til PFU, så nå er det opp til dem å avgjøre om vi har holdt oss innenfor pressens regelverk eller ikke.