Hopp til innhold

– Et hån mot Thereses etterlatte

Advokat Fridtjof Feydt klager Søndre Buskerud politidistrikt inn for statsadvokaten i forbindelse med Therese-saken. Han mener han ikke har fått de papirene han har krav på i saken.

Fridtjof Feydt og Therese Johannesen

Bistandsadvokat for Therese Johannesens etterlatte, Fridtjof Feydt, mener politiet trenerer papirene i Therese-saken.

Foto: Yngve Tørrestad/PRIVAT / NRK

Feydt er bistandsadvokat for Thereses etterlatte, men han har ennå ikke fått saksdokumentene fra politiet, som han mener at han har krav på.

Feydt håper nå at statsadvokaten i Oslo kan hjelpe han med å få dokumentene utlevert.

– Jeg har en plikt som bistandsadvokat til å sette meg inn i saken. Først får jeg beskjed om at politiet må gjennomgå dokumentene. Hvorfor de må det skjønner jeg ikke. Etter mange runder får jeg beskjed om at jeg ikke får dokumentene om det ikke settes i gang ny etterforskning i saken, sier Feydt fortvilet til NRK.no.

De opererer på en helt annen klode enn i et norsk rettssamfunn

Fristjof Feydt, bistandsadvokat for Therese Johannesens etterlatte

Bekymrer ikke politiet

Therese Johannessen forsvant sporløst fra Fjell i Drammen den 3. juli 1988. På slutten av 1990-tallet tilstoThomas Quick at det var han som bortførte og drepte Therese. Senere trakk han tilståelsen, og tiltalen mot ham frafalt. Thereses familie håper på en gjenopptakelse, og derfor ønsker de pårørendes bistandsadvokat, Fridtjof Feydt innsyn i dokumentene.

– Hvis jeg skal se om det er mulig å gjøre noe ut fra de etterlattes ståsted må jeg vite hva saken handler om, hva politiet har etterforsket og hva politiet ikke har etterforsket, sier han.

At advokat Feydt nå har klaget Søndre Buskerud politidistrikt inn for statsadvokaten bekymrer ikke politidistriktet. Politiadvokat Jarle Vist sier at de skal gå gjennom alle papirer før det blir aktuelt å utlevere dokumentene til bistandsadvokaten.

– Det er ikke opprettet noen aktiv straffesak her, og vi har fått dokumenter fra Sverige. De skal vi vurdere og se om vi skal gjenåpne saken. Vi ønsker å se disse dokumentene selv først, sier Vist.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Thomas Quick under rettsaken i 1994

Thomas Quick innrømmet å ha bortført og drept Therese Johannesen fra Fjell i Drammen i 1988. Senere trakk han tilståelsen. Her fra retten i 1994.

Foto: PRESSENS BILD / Scanpix

Gir ikke opp

Advokat Feydt gir seg ikke med dette. Han krever å få alle dokumenter i saken snarest.

Jeg synes dette rett og slett er et svik både overfor Therese og de etterlatte.

– Hva forventer du at politiet i Søndre Buskerud gjør med denne saken?

– Jeg forventer at de omgående stiller til rådighet de aktuelle dokumentene, sier Feydt.