Hopp til innhold

Fem pågrepet for voldtekt i Kongsberg

En ung kvinne fra Kongsberg skal ha blitt trukket inn i en bolig og voldtatt av en eller flere unge menn i natt, skriver Laagendalsposten.

Voldtekt Kongsberg

Politiet sikrer åstedet hvor voldtekten skal ha skjedd.

Foto: Ingar Andreassen / NRK

Ifølge politiet skal ikke kvinnen som er i 20-årene ha kjent overfallsmennene fra før og dermed fremstår overgrepet som tilfeldig. Kvinnen var på vei hjem fra byen rundt klokken 04 natt til torsdag da overgrepet skal ha skjedd, opplyser kriminalsjef ved Kongsberg politistasjon, Morten Ole Pedersen.

Trenger tolk

Politiet i Kongsberg har i forbindelse med saken pågrepet fem personer, alle unge menn i 20-årene med utenlandsk opprinnelse. De pågrepne sitter i dag, torsdag, i arresten i Drammen og vil bli avhørt fortløpende. Det er en utfordring for politiet at de snakker dårlig norsk, og politiet jobber for å skaffe tolk.

Ingen av de pågrepne har bedt om forsvarer.

Biologisk spor

Fredag blir det tatt stilling om en eller flere av de siktede skal fremstilles for varetekt. Det er tatt biologiske prøver av de siktede, og den voldtektsutsatte kvinnen og politiet håper på rask tilbakemelding på prøvene. Prøvesvarene vil bidra til å kunne slå fast hvem som skal varetektsfengsles.

– Vi har pågrepet fem stykker fordi de var på samme sted. Der er ikke sikkert at siktelsen kan opprettholdes mot alle fem, men de ble tatt med fordi vi på nåværende tidspunkt ikke kan si hvem som eventuelt er gjerningspersonen. Det er åpenbart at alle fem ikke er involvert, i hvert fall ikke i voldtekten, sier Pedersen til NRK.

Pågrepet i samme hus

Kvinnen har forklart at det er en eller fem som har forgrepet seg på henne. De fem mennene ble pågrepet da patruljen som var ute tok seg inn i et hus hvor de fant fem utenlandske personer som de straks mistenkte for å ha noe med dette å gjøre.

Har ytterligere undersøkelser og avhør i løpet av dagen forsterket oppfatningen om at det er disse som står bak?

– Vi er rimelig sikre på at vi har vært i rett hus og har tatt en eller flere av gjerningsmennene, sier Pedersen.

De fem mennene har lovlig opphold i Norge, tilføyer han.

Etterlyser vitner

Område Kongsberg

Mellom Fosseparken og Glitre-området nær Kongsberg sentrum skal voldtekten ha skjedd.

Foto: Ingar Andreassen / NRK

Kvinnen skal ha forklart at hun gikk alene da overfallet skjedde. Foreløpig har politiet snakket med ett vitne, men ønsker å komme i kontakt med flere som har oppholdt seg i området i natt. Det er jazzfestival i byen, og mange folk ute til sent på natt. Det er ikke kjent om kvinnen eller de pågrepne hadde vært på konsert eller andre arrangementer i forbindelse med festivalen.

Overgrepet skjedde i et hus i et boligområde i nærheten av sentrum.