Hopp til innhold

Obas vant anbudet

Drammensentreprenøren Obas Øst AS skal bygge nye Hønefoss kirke, som etter planen skal stå ferdig i februar 2017.

Vinnerforslaget til ny kirke Hønefoss

Entreprenøren som skal bygge 'Himmeltrærne' er nå valgt.

Foto: Arkitektkontoret Link

Obas har tidligere satt opp flere lignende bygg. De har blant annet stått ansvarlige for Vestre krematorium, Sund kirke og Holmenkollen kapell, selv om det er noen år siden.

Daglig leder i Obas, Rune Karlsen, fikk beskjed om at de hadde vunnet anbudet onsdag kveld.

– Vi er naturligvis stolte i dag. Vi går til oppgaven med ydmykhet, og vi er sikre på at kirken blir et praktbygg som vil være til glede for innbyggerne i generasjoner, sier Karlsen.

Det formelle samarbeidet mellom entreprenøren og styringsgruppen har ikke startet ennå. De skal inngå en såkalt samspillskontrakt.

– Det betyr at vi som entreprenør jobber sammen med byggherren, både når det gjelder løsninger og kostnader, sier Karlsen.

Håper å komme i mål nå

Ifølge kirkeverge Kjetil Gjærde i Ringerike kirkelige fellesråd ble Obas valgt ut fra tre kriterier. Det handler i første rekke om pris, men styringsgruppen har også lagt vekt på forprosjekteringsarbeidet, og den kvaliteten entreprenøren kan levere og den kompetansen de har.

– Styringsgruppen er glad for at vi har fått en dyktig og erfaren entreprenør, sier Gjærde.

Partene skal nå sette seg ned i forhandlinger. Første møte er planlagt neste uke, og målet er at spaden skal settes i jorda utpå høsten, trolig i oktober.

Det er nå over fem år siden Hønefoss kirke brant ned til grunnen. Målet er at den nye kirken skal stå ferdig i slutten av februar 2017.

– Det har vært en liten ørkenvandring til nå, så vi er glad for at vi har kommet så langt at entreprenøren er valgt. Vi har stor tro på at vi klarer å komme i mål denne gangen, sier Gjærde.