Ekstrem fyllefest stanset

Fyll, bråk og fulle jenter i bh og truser, førte til at politiet stanset en flerkulturell fest i Sarpsborg lørdag, der 300 ungdommer deltok.

Politihuset i Sarpsborg
Foto: Rainer Prang / NRK

- Det var over 300 ungdommer fra Fredrikstad, Sarpsborg og Halden  tilstede på festen i et lokale i sentrum av Sarpsborg, og det kom fullstendig ut av kontroll, sier operasjonsleder i Østfold politidistrikt, Alf Solstad, til NRK.

Politiet ble gjort oppmerksom på festen etter at ambulanser måtte hente to 17 år gamle jenter som ble funnet i bevisstløs tilstand.

Halvnakne og fulle

Det var et selsomt syn som møtte politifolkene i festlokalene i det såkalte "Kulturkvartalet" i Oskar Pedersens gate i sentrum av Sarpsborg lørdag.

-  Berusede jenter kun iført truse, eller truse og bh, samt stupfulle gutter ravet rundt i og ved festlokalene, sier Solstad.

Politiets hovedinntrykk er at de fleste av deltakerne var fra 15 til 18 år, men det var også  ungdommer yngre enn det.

- Det var unge helt ned i 14 år. De deltok i et såkalt flerkulturelt arrangement og hadde med seg medbrakt alkohol til festen, sier Solstad.

Derfor valgte politiet å stoppe hele arrangementet, og foreldrene til flere av ungdommene ble varslet, og kom for å hente sine håpefulle.

- Vi er svært skeptiske til at så unge menensker deltar i slike arrangementer, og det bør være et varsku til foreldrene, når slikt som dette skjer, sier han.

De to 17-åringene, som ble hentet i ambulanser, var det ingen som visste hva hadde fått i seg. De ble kjørt til sykehuset i Fredrikstad.

- Vi har bragt på det rene at de to var deltakere på festen i Sarpsborg, sier Alf Solstad.

Pimp`n ho

Temaet for festen var hallik og hore. I følge politiet er temaet Pimp`n ho opprinnelig et engelsk uttrykk, og ideen for festene er at bilder fra sammenkomstene også legges ut på nettet.

- Flere av de fulle unge jentene hadde mindre enn to plagg på seg, og vårt inntrykk var at festen fullstendig var kommet ut av kontroll, sier Solstad.

Han vil ikke si hvem som stod bak arrangementet, men bekrefter at politiet har kunnskap om hvem arrangørene er og at det vil bli foretatt videre etterforskning av saken.

Det ble også begått betydelig skadeverk og grovt tyveri på et tilstøtende bygg, og politiet vil også etterforske disse forholdene nærmere.