Deila går til Celtic

Ronny Deila slutter som trener i Strømsgodset. Han er ansatt som ny manager i skotske Celtic.

Ronny Deila

Ronny Deila

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Etter harde forhandlinger er Celtic og den ettertraktede Strømsgodset-treneren enige om betingelsene for den personlige kontrakten. Også Strømsgodset har fått kompensasjon for frigivelse av Deila slik at han kan forlate Drammen.

Nordmannen har skrevet under en løpende ettårskontrakt med storklubben fra Glasgow.

– Det er en stor ære å bli utnevnt som ny manager i Celtic, en av verdens største fotballklubber og en klubb jeg har enormt med respekt for, sier Deila til klubbens nettsted.

Satser på ungdom

Det er Deilas rykte som en manager som produserer unge og spennende lag, og som får frem unge talenter som har fristet den den skotske storklubben.

De store klubbene i Glasgow er kjent for å kjøpe dyre spillere og satse på kortvarig suksess.

Nå er trenden at fleste storklubbene i verden heller mer mot å satse på ungdommen, og da kan Deila være et fornuftig valg for Celtic.

Blir noen med?

Men Deila vil ikke møte bare nye fjes. Deilas tidligere Strømsgodset-elev Stefan Johansen har spilt for Celtic den siste halve sesongen.

Spørsmålet nå er om Deila kan tenke seg å ta med seg noen fra spillerstallen i Srømsgodset.

Ronny Deila tok Strømsgodsets første seriegull på 42 år i fjorårets sesong, og er blitt en av de største trenerprofilene i eliteserien. Det har den skotske seriemesteren, Celtic, fått med seg,