Comeback for Somebody`s Darling

I november kommer Somebody’s Darling med sitt første nye album på 12 år.

Somebody`s Darling
Foto: www.somebodysdarling.no

- Vi har arbeidet med den nye platen i halvannet år. Både i helger og i ferier. Denne platen er modnere, roligere. Vi er jo blitt voksne damer, sier Tine Valand til Halden Dagblad.

Hun arbeider til daglig som lærer i Halden, men nå ser hun frem til å få den nye Somebody’s Darling-platen, som heter ”Walls”, ut på markedet.

Platen kommer i butikkene 27. november.

Solgte 70.000 av debuten

Historien om Somebody’s Darling er som hentet fra eventyrenes verden: Lærerstudentene Tine Valand og Liz-Tove Vespestad møttes mens de studerte i Newcastle på slutten av 80-tallet.

Ved siden av studiene utviklet de også sine musikalske interesser sammen, og jentene spilte coverlåter på den lokale puben.

Vel hjemme i Norge igjen ble Valand og Vespestad bokstavelig talt oppdaget mens de stod og spilte på gata. Prøvespilling og platekontrakt fulgte, og debutplaten fra 1993, ”Somebody’s Darling”, solgte i utrolige 70.000 eksemplarer.

Jentene var plutselig alles kjære; både publikum og presse elsket musikken deres.

Samme år bidro duoen også med to låter på platen ”Cohen på norsk” – en egen hyllestplate til Leonard Cohen.

Eventyret over

Året etter, i 1994, kom albumet ”Forever For Now”, men i 1995 var eventyret over,  like fort som det hadde startet. Samarbeidet gikk i oppløsning og jentene hver til sitt.

Valand og Vespestad fant tonen igjen etter hvert, noe som resulterte i samleplaten ”Still Wearing Black” i 2003.

Første på 12 år

Nå kommer altså den første skikkelige plateutgivelsen på 12 år.

- Det blir veldig spennende. Vi har vært mye ute og spilt siden 2003. Vi føler oss godt i gjenge igjen, men det er jo alltid litt skummelt å slipp et nytt album, medgir Tine Valand.

Den første singelen fra platen, ”Strange Pillows”, er allerede på markedet. Låten er for tiden B-listet på NRK P1.

- Vi har skrevet alle låtene selv, det vil si seks låter hver. Vi jobber på den måten at vi skriver hver for oss, og så er vi med på vokalarrangementet på hverandres låter, forklarer Tine Valand.

Med seg på platen har duoen Freddy Holm, Espen Holtan og Magnus Buer Hansen, samt Ole Morten Gimle på cello.

Platen er dessuten mikset i Athletic Sound-studio i Halden.