Hopp til innhold

– Når man kommer til finalen, så blir det en fest

Annsofi Pettersen gikk videre til finalen i MGP i helgen. Men hvordan det går i finalen tør hun ikke spå. Hør intervju med MGP-finalisten

Annsofi Pettersen

Annsofi Pettersen var mandag morgen på besøk hos NRK Østfold.

Foto: Espen Torgersen/NRK

– Jeg har sunget siden jeg var tre år. Når man skal være en artist, så må man ha noe som ingen andre har. Det er jo hele poenget, sier Annsofi (18) når hun besøker NRK i dag.

Og det virker som at det MGP-publikumet mener akkurat det samme. Lørdag stemte den norske befolkningen Sarpsborg-jenta videre til den nasjonale finalen.

Finalen går i Oslo Spektrum 9. februar, om drøye to uker. Den tiden skal ungjenta bruke på å få stemmen i toppform.

– Det som kjennetegner stemmen min best er nok at jeg er såpass grov og har litt hes stemme, men samtidig når både de høye tonene og de litt dypere partiene.

– Men nå er jeg ekstra hes etter en helg uten søvn. Jeg prøvde å sove en god del før lørdag, men når man kommer til finalen i Melodi Grand Prix, så blir det en fest etterpå, sier hun.

Hør hele intervjuet og hør hva Annsofi synes om både Florø og engasjementet til innbyggerne:

Fikk oppfølging fra Rybak

Annsofi Pettersen

Annsofi er klar for finalen i Melodi Grand Prix. Men utfallet der tør hun ikke spå.

Foto: Espen Torgersen/NRK

Låten «I'm With You» er skrevet i samarbeid med tidligere MGP-vinner Alexander Rybak.

Han tok kontakt med Annsofi mens hun fremdeles bare var 16 år og deltaker i den norske utgaven av TV-programmet X-Factor.

– Jeg ble litt starstruck da jeg leste i avisene at Rybak mente at jeg var den beste sangeren i programmet. Han kom til hotellet og hadde noen gjennomkjøringer med meg før delfinalene. Han engasjerte seg og hjalp meg å trekke i de riktige trådene og få frem talentet mitt på best mulig måte, sier Pettersen.

Hvordan har det vært å samarbeide med en tidligere vinner?

– Nå begynner jeg å se på han som en helt vanlig person. Men jeg er jo bevisst på at han har et navn.

Se Annsofi sin opptreden i Florø:

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Annsofi – «I’m With You»

Annsofi – «I’m With You»

Har ikke stålkontroll

Om drøye to uker er det altså duket for den nasjonale finalen i Oslo Spektrum. Fremdeles er det to delfinaler før den tid, men seks artister er allerede klare.

I tillegg til Annsofi er Margaret Berger, Fjellfolk, Gromth feat. Emil Solli-Tangen, Datarock og Vidar Busk allerede klare. Allerede en gruppe sterke konkurrenter, mener Sarpsborg-jenta.

– Det er utrolig mange sterke bidrag som har gått videre, ikke minst Margaret Berger sin låt. Jeg skjønner at folk synes den er kjempekul. Jeg har ikke helt stålkontroll på at det skal gå hele veien. Det er så forskjellige folk som har kommet videre, alle sjangre blir representert på et høyt nivå. Alt kan skje når vi først står der.

– Oppskriften på en vinnerlåt endrer seg fra år til år. Man kan ikke si at en låt er bedre enn en annen på forhånd. Men det hadde jo vært veldig stas å komme til Malmø!