Hønefoss BK - Alt er nytt i år

Så godt som alt er byttet ut på Hønefoss sitt lag foran sesongåpning på søndag. Hele 15 spillere fra spillerstallen som sparket i gang tippeligasesongen i 2013, er borte

Hønefoss Ballklubb

Det er siste oppkjøring foran seriestarten på søndag. Hva kan nytt mannskap utrette?

Foto: Anette Skafjeld / NRK

Det samme er trenerne. Men, det nye teamet som var på trening i dag er klare for å ta Bærum på bortebane på søndag.

– Jeg tror vi vinner på søndag. Vi har aldri vunnet en åpningskamp i eliteserien eller førstedivisjon, men nå tror jeg det skjer. Jeg har store forventninger i år.

Det sier tidligere sportslig leder og oppmann i Hønefoss Ballklubb, Jan Granum. Sammen med et par andre følger han dagens trening fra tribunen. Laget på den nye kunstgressbanen kan ikke sammenlignes med fjorårets. For nesten ingen av dem spilte på laget i fjor.

– Det ser jeg egentlig ikke på som en ulempe. Den nye treneren synes jeg er kjempefin, og disse nye gutta er sultne, selv om gjennomsnittsalderen ikke er mer den drøyt 19 år. Jeg er imponert. Jeg synes det er fart på treningene, og jeg håper de får det ut i kamp. sier han.

Nye tanker

Roar Johansen

Roar Johansen

Foto: Anette Skafjeld / NRK

Etter fjorårets nedtur, da Hønefoss måtte forlate Tippeligaen og finne sin plass igjen i 1. divisjon, forsvant nesten alle spillerne. På årets lag er det kun sju som spilte for klubben i fjor. Den nye treneren, Roar Johansen, mener det er en utfordring, men at det også kan være en styrke.

–Jeg er også ny her, så det å få lov til å bruke mine / våre tanker i forhold til en ny gjeng, er lettere å få til enn å ta over en etablert gjeng, og endre dem.

Roar Johansen kommer fra trenerjobb i Ull-kisa og Sarpsborg 08. Selv om både han og mange av spillerne er nye, ser han at laget blir mer og mer samspilt for hver trening.

Ujevne

– Det er et veldig spennende fotballag. Jeg har sett noen topper, som er formidabelt gode. Utfordringen er at vi har bunner som er altfor lave, og i det øyeblikket vi klarer å heve bunnene, kan det bli himla moro her, sier han.

Han gleder seg stort til sesongen, og tror laget kan bli bedre og bedre etter hvert.

– Vi kan trøble litt i starten, og trenger tid til å heve bunnivået vårt, men når vi får jobbet sammen gjennom sesongen, så kan det ende veldig bra.

Tror på seier

Sigurd Svendsen

Sigurd Svendsen

Foto: Anette Skafjeld / NRK

Unggutten Sigurd Svendsen var så vidt med i fjor, og han har også tro på laget.

– Det er et helt nytt lag med mange spillere fra forskjellige steder, og etter hvert som vi har spilt sammen ser det bedre og bedre ut for hver eneste uke. Jeg har tro på seier mot Bærum på søndag, sier han.