Tor (75) vil styre kommunen som en fabrikk

Nes kommune skal styres etter samme prinsipper som en fabrikk. Det ønsker den nye Høyre-ordføreren i Hallingdal-kommunen.

Tor Magnussen

Tor Magnussen (75) bor på Eldrebo, men føler at han kan gjøre kommunens plikter som ordfører.

Foto: Gunnar Grimstveit / NRK

Den 75 år gamle ordføreren ble valgt inn fra en sjuende plass på Høyrelista, og Tor Magnussen synes det er for mange sjefer i kommunen. Sjefer han gjerne rasjonaliserer vekk, hvis de er unødvendige.

– Jeg er jo en gammel jern- og metallmann, humrer han.

Magnussen, som i en årrekke har vært sjef på Hallingdals største industribedrift DEFA, ønsker å sammenligne driften av kommunen med driften av en fabrikk. Dette tror han Høyre og Arbeiderpartiet vil stå sammen om.

Jeg vil styre kommunen utifra noen av de samme prinsippene som i en fabrikk. Det gjelder økonomi, drift og effektivitet, sier han til NRK.no.

Mye rasjonalisering som må til

75-åringen mener at det er mye som må rasjonaliseres i Nes kommune.

– Rasjonalisering er et ord som gjerne trekker med seg frykt for arbeidsplasser. Derfor ønsker jeg heller å snakke om forbedringer, og prosesser der man kan få mer ut av hver krone som vi bruker i komunen.

Er det for mange sjefer i kommunen?

– Jeg får innspill som kanskje tilsier noe i den retningen. Hvis det er sånn at det sitter sjefer som er unødvendige i en rasjonell organisasjon, må vi jo sørge for å løse det problemet.

Ønsker en annerledes kommune

Tor Magnussen ønsker at Nes kommune skal være en kommune som ikke er lik alle andre.

– Mitt ønsker er jo at innbyggerne skal føle at vi er annerledes fordi vi har fått bedre tjenester. Ett av hovedområdene vi må jobbe med er næringsutvikling.

Magnussen sier han tror på en flat organisasjon.

– Ja, jeg tror det er en organisasjonsform som gir nærhet til mennsker, og den nærheten skaper alltid gode samarbeidsrelasjoner, sier Magnussen.