- Ingen småaviser legges ned

Det lovte Mecom-sjef David Montogomery da han mandag besøkte Lierposten.

David Motgomery på besøk i Lierposten
Foto: Tone Rekdal Sperre / NRK

- De små avisene er viktige for lokalsamfunnet og må bestå, sa medieinvestor David Montgomery da han idag besøkte Lierposten.

Da Mecom-sjefen var gjest i «Først og sist» i oktober lovte han Bjørn Eidsvåg, som er bosatt i Lier, å ta turen til lokalavisen.

Redaktør Bjørg Karin Buttedahl
Foto: Tone Rekdal Sperre / NRK

Mandag holdt han det han lovte og i minuttene før han ankom redaksjonen, finpusset redaktør Bjørg Karin Buttedahl engelske gloser.

- Det er bare å hoppe ut i det. Det kommer sikkert til å gå bra. Vi er veldig stolte og dette viser at det lønner seg å ta noen sjanser noen ganger. Vi sa jo ja til å være et eksempel i «Først og Sist» Det var da snøballen begynte å rulle.

- Nice to see you, var de første ordene Mecom- sjefen  sa til de ansatte.

Vil bestå

Lierposten er en liten redaksjon, og det er nettopp småaviser som den som frykter at Mecom med Montgomery i spissen vil kvitte seg med avisene som ikke tjener nok penger.

Men på spørsmål om Lierposten vil bestå, svarer han at det er det ingen tvil om.

- Det er nettopp småaviser som dette vi ønsker å beholde. De har nærheten til lokalsamfunnet, og de har ansatte som bor i nærområdet og er en del av det. Det er nettopp lokalavisene som er bindeleddet i samfunnet, mener Motogomery. 

David Motgomery
Foto: Tone Rekdal Sperre / NRK

Han vet at han blir sett på som den store stygge ulven i enkelte redaksjoner og han vet ikke helt om hvordan han skal tolke det:

- Jeg vet ikke hvilken måte jeg skal ta det at jeg blir sammenlignet med ulver, men lokalavisene  er hjertepumpa i vårt konsern. Vi vil beskytte disse avisene som en ulv beskytter sine valper, svarer sjefen. 

Vil starte flere aviser

Og i stedet for å legge ned småaviser, sier han at Mecom heller vil etablere flere.

- Konsernet har en strategi på å prøve å endre seg ettersom tidene forandrer seg. Og når vi ser en mulighet til å starte en ny avis, så vil vi alltid gjøre det.

Og til de ansatte i Lierposten kom han for å lytte til hva de trenger for å kunne utvikle avisen videre.

- Jeg vil høre hva de ansatte selv mener er viktig.

Etter at David Montgomery hadde forlatt den lille redaksjonen i Lier sentrum, pustet redaktør Bjørg Karin Buttedahl godt ut, senket skuldrene og oppsummerte det én times lange møtet som et vellykket besøk.

Og når det er så viktige mennesker som stikker innom på lunsj, er det vel ikke så rart om det går litt rundt for noen og enhver.

- Jeg glemte å spørre om noen løfter, og han sa ikke noe om det heller.

Han ville gjerne høre hva dere trenger. Fikk du frem det da?

- Ja, vi prøvde hvertfall, sier Buttedahl.