Hopp til innhold

Agderposten har kjøpt Varden

Lokalavisen Varden i Telemark har fått nye eiere. Agderposten overtar fra 4. januar neste år.

Varden

4. januar 2013 overtar Agderposten Varden. – Dette er den beste løsningen vi kunne tenke oss, sier Lars Kise.

Foto: NRK

Konkurransetilsynet godkjente i sommer A-pressens oppkjøp av Edda Media. Men som betingelse satte Konkurransetilsynet at noen aviser, deriblant Varden, måtte selges.

– Dette er den beste løsningen

Ifølge Varden har det foregått forhandlinger i flere måneder, og i dag ble det kjent at Agderposten er kjøper. Agderposten Medier AS har inngått avtale med det nye mediekonsernet Amedia om å overta Mediehuset Varden AS i Skien, heter det i en pressemelding fra direktør Stig Finslo i Amedia og administrerende direktør Nils Kristian Gauslaa i Agderposten.

Lars Kise.

Lars Kise i Varden er fornøyd med eierskiftet.

Foto: Anette Dotseth Stensholt / NRK

– Dette er den beste løsningen vi kunne tenke oss, og meldingen blir tatt imot med glede blant ansatte i Varden, sier ansvarlig redaktør Lars Kise i Varden.

Kise mener at Varden nå blir en del av et spennende mediehus, med kompetanse på å drive lokalavis. Kise mener også at Varden og Agderposten er ganske like aviser.

– Gode naboer gjennom mange år

Administrerende direktør i Agderposten, Nils K. Gauslaa, sier at Agderposten ser fram til å eie Varden.

– Vi har vært gode naboer gjennom mange år. Varden og Agderposten opererer i lignende markeder, og vi har mye å tilføre hverandre på kort og lang sikt. Vi kjenner Varden som et meget kompetent og konkurransedyktig mediehus, sier Gauslaa til Agderposten.

– Amedia er glad for å ha kommet til enighet med Agderposten om kjøp av Varden. Agderposten er en publisistisk virksomhet med solide tradisjoner som borger for at Varden får et godt og stabilt eierskap. Dette er en god løsning for alle parter, sier konsernsjef Thor Gjermund Eriksen i Amedia.

Agderposten Medier AS overtar Varden fra 4. januar neste år. Avtalen blir nå sendt til Konkurransetilsynet og Medietilsynet for godkjenning.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark