Hopp til innhold

Nye NRK-direktører ansatt

NRK har i dag ansatt Øyvind Lund (50) som mediedirektør med ansvar for NRKs programbestillinger og publisering og Vibeke Fürst Haugen (45) som programdirektør for Marienlystdivisjonen.

Øyvind Lund og Vibeke Furst Haugen
Foto: Anne Liv Ekroll/Morten Brun

Lund har fungert i stillingen som mediedirektør siden sommeren 2013 og får nå permanent ansvar for NRKs arbeid med bestillinger av programinnhold fra interne og eksterne produsenter.

Gleder seg
Divisjonen han skal lede har også ansvaret for hvordan NRK spiller ut sitt innhold på de ulike plattformene samt det overordnede ansvaret for nye medier. Lund har lang erfaring fra ulike deler av NRK, og har blant annet vært sportsredaktør og medieredaktør.

- Jeg gleder meg til å jobbe sammen med hele NRKs organisasjon med den formidable utfordringen det er å sikre at NRK er like viktig i framtida som nå. Jobben med å formidle godt og viktig allmenkringkasterinnhold til publikum er stadig mer krevende i et medielandskap som endrer seg raskt, sier Lund.

Blir sjef for 1000 medarbeidere
Vibeke Fürst Haugen har fått ansvaret for å lede NRKs Marienlystdivisjon med om lag 1000 medarbeidere og som er landets største produksjonsmiljø. Hun får dermed ansvaret for programavdelingene Sport, Dokumentar og samfunn, Underholdning, Kultur, P3 Ung, Super og Arkiv og research. Fürst Haugen har jobbet i NRK siden 1994 og var tidligere redaktør for NRK Super og programutvikler.

- NRKs programavdelinger på Marienlyst utgjør Norges største produksjonshus og leverer fantastisk innhold til publikum hver dag. Jeg gleder meg til å lede den kompetente gjengen og har som overordnet mål at vi skal være best på nytt norsk innhold, sier Fürst Haugen.

Fornøyd k-sjef
Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen er svært tilfreds med å ha fått de to direktørene på plass.

- Med Øyvind og Vibeke får vi ledere som er særs kompetente til å lede sine respektive enheter samtidig som begge to vil bidra inn i NRKs ledergruppe på en utmerket måte, sier Eriksen.

Begge direktørene tiltrer i løpet av kort tid.