Hopp til innhold
Info fra NRK

NRK-serien «Etterglød» til Cannes

Den kommende dramaserien «Etterglød» er tatt ut til hovedkonkurransen under den internasjonale seriefestivalen i Cannes.

Dramaserien Etterglød - Nina Ellen Ødegård spiller hovedrollen Ester, den livsglade og sprudlende 40-åringen som får kreft.

I dramaserien «Etterglød» møter vi Ester, den livsglade 40-åringen som får kreft. Nina Ellen Ødegård spiller hovedrollen i serien som nå skal til Cannes.

Foto: Monster Scripted / NRK

Som den eneste norske serien, er Etterglød en av ti dramaserier som er valgt ut til hovedprogrammet under TV-festivalen Canneseries. NRK-serien kan dermed vinne flere gjeve priser under festivalen, som arrangeres i starten av april. Det ble kjent under en pressekonferanse i Cannes i dag.

– Vi er så utrolig glade og stolte av å bli tatt ut til konkurransen i Cannes, forteller serieskaper og regissør Atle Knudsen.

– Dette er en serie hvor veldig mange flinke mennesker i stab og ensemble har gitt mye av seg selv for å skape en serie vi ønsker skal bli en morsom og rørende fortelling for alle, sier Knudsen.

Etterglød

Sprudlende Ester (Nina Ellen Ødegård) inviterer til fest. Men festen tar en uventet vending.

Foto: Monster Scripted / NRK

NRK Dramas eksekutive produsent, Marianne Furevold-Boland, synes det er stort at festivalen har valgt ut «Etterglød» som en av ti serier blant sterke dramaproduksjoner fra hele verden.

NRK Dramas eksekutive produsent, Marianne Furevold-Boland er glad for at Etterglød skal er valgt ut til Canneseries.

NRK Dramas eksekutive produsent, Marianne Furevold-Boland er glad for at Etterglød skal er valgt ut til Canneseries.

Foto: Julia Marie Nagelstad / NRK

– Vi er veldig stolte og glade over at «Etterglød» er plukket ut. Atle Knudsen og Kjetil Indregard har skapt en historie som både vil berøre og underholde publikum. Dette strålende dramaet gir deg lyst til å leve, og at serien er valgt ut til festivalen, forteller oss at historien skaper en universell gjenklang, sier Furevold-Boland.

Serien som er på sju episoder, har premiere på NRK til høsten. Monster Scripted produserer serien.

Etterglød

Ester spilles av Nina Ellen Ødegård, mens Thorbjørn Harr er forskermannen Arild.

Foto: Monster Scripted / NRK

Gleden over å leve

I «Etterglød» møter vi sprudlende og snille Ester som fyller førti. Hun og familien, mannen Arild og de tre tenåringsbarna, inviterer alle vennene til en stor fest. Men festen tar en uventet vending når alle gjestene – ved et uhell – får vite at den livsglade Ester har fått kreft. Hun er den typen som alle forventer skal leve evig. Simpelthen fordi ingen orker tanken på å leve uten henne.

– «Etterglød» er en dramaserie hvor Ester får beskjeden om at hun er alvorlig syk og om hvordan dette påvirker familien og vennene rundt henne. Dette er ikke en serie om motløshet og sorg, men en serie om gleden over å få leve og om å gjøre fantastiske ting for dem du elsker, forteller Atle Knudsen.

Atle Knudsen, regissør

Regissør og serieskaper for serien «Etterglød», Atle Knudsen, er begeistret over at serien er tatt ut til seriefestivalen i Cannes.

Foto: Privat

Serieskaperen mistet selv sin kone etter at hun hadde hatt kreft i flere år. Selv om Knudsens egne opplevelser har gitt inspirasjon til serien, er historien om Ester, hennes familie og venner og det som skjer i «Etterglød», oppdiktet. Manus til serien er skrevet av Kjetil Indregard og Mads Løken.

Nina Ellen Ødegård spiller hovedrollen Ester, mens Thorbjørn Harr er den velmenende forskermannen Arild som plutselig må forsøke å være klippen i familien. Andre skuespillere er Sara Khorami, Per Kjerstad, Hermann Sabado og Hanne Skille Reitan. De spiller nære venner som alle tvinges til å reflektere over sine egne liv, fordi det når som helst kan ta slutt.

Etterglød

Når Ester (Nina Ellen Ødegård) får kreft, påvirker det alle rundt henne.

Foto: Monster Scripted / NRK

Prisutdeling i Cannes

Serien, som på engelsk heter Afterglow, vises for første gang i den franske rivierabyen 5. april.

«Etterglød» konkurrerer om pris i en rekke kategorier, blant annet beste serie og beste skuespiller. Om serien vinner, blir klart under prisutdelingen 6. april.

Canneseries viser fram nye TV-serier fra hele verden og foregår fra 1. til 6. april. Du kan lese mer om seriefestivalen i Cannes her.

De andre som er valgt ut til hovedkonkurransen under den internasjonale seriefestivalen i Cannes er:

  • 1985 (Belgia)
  • Audrey Est Revenue (Canada)
  • Bang Bang Baby (Italia)
  • El inmortal (Spania)
  • Jeux d'influence, les combattantes (Frankrike)
  • Punishment (Tyskland)
  • Souls (Tyskland)
  • The Dreamer - Becoming Karen Blixen (Danmark/Belgia/Sør-Afrika)
  • The Lesson (Israel)