Hopp til innhold
Info fra NRK

NRK-produksjoner blir mer miljøvennlige

NRK skal kutte klimautslipp i alle produksjoner i tråd med Parisavtalen.

Jørgine Massa Vasstrand som programleder for NRK-produksjonen Norges tøffeste. Her står hun foran to kamerafolk.

NORGES GRØNNESTE? Jørgine Massa Vasstrand er programleder for Norges tøffeste. Denne produksjonen er en av mange som jobber effektivt for å kutte klimautslipp i NRK, i tråd med Parisavtalen.

Foto: Erlend Lånke Solbu / NRK

Alle produksjoner i NRK skal nå gjennomføre tiltak for en grønnere produksjon fra og med 2023, både interne og eksterne.

Klimakalkulator

Kvinne med kort, blondt hår ser inn i kamera. Hun har et smil om munnen og en beige jumper over en stripete. Smykke rundt halsen.

VIL HA en GRØNNERE PRODUKSJON: Hilde Thoresen er leder for bærekraft og miljø i NRK.

Foto: Ole Kaland / Ole Kaland, NRK

I fjor testet flere prosjekter i NRK en klimakalkulator og gjorde tiltak for å begrense produksjonens fotavtrykk. Nå skalerer NRK opp arbeidet: alle skal ta i bruk klimakalkulatoren og gjennomføre grønne grep der de kan.

– Denne høsten har en gruppe jobbet med å lage nye ambisjoner, mål og tiltak for grønn produksjon, sier Hilde Thoresen, leder for bærekraft og miljø i NRK.

Bidrar til bevisstgjøring

NRK er nå moden for neste skritt.

– De som alt har tatt i bruk en kalkulator sier at den bidrar til bevisstgjøring og økt kompetanse om hvilke tiltak som gir best effekt, sier Thoresen.

NRK har besluttet å bruke en norskutviklet klimakalkulator. Green Producers Tool ble lansert i fjor høst. Den har et enkelt brukergrensesnitt og samler store deler av medie- og kulturbransjen i Norge om samme verktøy.