Informasjon fra NRK

Jorden rundt på seks steg, sesong 2

Uke 44 NRK1 lørdag 2. november kl. 19.45

Store naturopplevelser, nære menneskemøter og et kappløp mot klokka. Rekker våre eventyrere å knytte de rette kontaktene innen fristen på syv dager løper ut?

JORDEN RUNDT: Mikkel Niva og Herman Flesvig på nye eventyr,
Foto: NRK

Vi er kanskje alle nærmere hverandre enn vi tror - ifølge teorien «Six degrees of separation» kan nemlig alle mennesker på jorden kobles sammen gjennom maks seks bekjentskaper. I sesong to av denne prisbelønte serien skal seks nye par med eventyrlystne reisekamerater prøve seg på oppdraget: Klarer de å finne veien fra en tilfeldig person på landsbygda i et fremmed land, fram til en verdensberømt kjendis.

Årets deltagere

Årets program har gitt deltagerne uforglemmelig opplevelser og gitt de ny kunnskap om ulike steder i verden.

- Det beste var muligheten til å besøke fantastiske steder som man aldri ellers ville tenkt på å besøke, og møte menneskene der. Det var akkurat så rått og ekte som det ser ut på TV, forteller en av årets deltagere Herman Flesvig.

- Vi fikk en veldig positiv opplevelse i Jordan og Midt-Østen, det føles bra å kunne vise litt vanlig hverdagsliv i en region vi ellers ikke får så mange hyggelige nyheter fra. Hovedinntrykket er jo at mennesker er sabla like uansett hvor de holder til i verden, og hvilken kultur de tilhører, sier Mikkel Niva.

- Når man tilbringer de fleste ferier på et naust på Vestlandet eller i en koie i Nordmarka er det veldig vanskelig å si nei til å se andre deler av verden på denne måten. Ikke et vondt ord om vestlendinger, men jeg tror det innimellom er sunt å møte andre typer mennesker også. Når reisefølget i tillegg er et av de menneskene i mitt liv jeg synes er morsomst, klokest og høyest, ja, da må man benytte sjansen, forteller Solveig Kloppen.

Den fulle oversiketen over deltagerene og parene kan du lese her.

Episode 1: Else og Cecilie Kåss Furuseth

Episode 2: Herman Flesvig og Mikkel Niva

Episode 3: Svein Østvik og Kathrine Sørland

Episode 4: Solveig Kloppen og Helén Vikstvedt

Episode 5: Thomas Alsgaard og Niklas Baarli

Episode 6: Birgit Skarstein og Ole Martin Årst

Programmet vant Gullruten 2018 i kategorien «beste reality».