Hopp til innhold

SAS-avtale om salg av Spanair

SAS har inngått en intensjonsavtale om salg av aksjemajoriteten i det spanske flyselskapet Spanair. I tillegg går de ut av air Baltic.

SAS-fly
Foto: Roar Hansen

Ledelsen i SAS sitter i styremøte for å finne frem til løsninger om gigantiske kostnadskutt for få det skandinaviske flyselskapet på tryggere økonomisk grunn. Det innebærer blant annet nedsalg av eierandeler i andre flyselskap.

Først kom nyheten om at SAS trolig klarer å få solgt seg ned i Spainair, som lenge har vært en økonomisk klamp om foten.

Senere i ettermiddag kom meldingen om at SAS også kvitter seg med eierandelene i lavprisselskapet airBaltic.

De eier nå 47,2 prosent av aksjene. Disse skal selges videre innen 1. februar neste år. Salget vil gi inntekter på rundt 147 millioner danske kroner.

Les: LES: SAS forbereder flere milliardkutt

Les: Ingen avtale om lønnskutt

Ny spansk storeier

Det er en gruppe spanske investorer, med selskapene Consorci de Turisme de Barcelona og Catalana d’Iniciatives i spissen, som står bak planene om å kjøpe seg opp til mer enn 50 prosent i Spanair.

SAS skal fortsatt være en betydelig aksjonær i selskapet. Endelig avtale klar på nyåret.

- Konsortiet som kjøper flertallet av aksjene i Spanair, består av turistorganisasjoner i Barcelona og katalanske risikokapitalister. De går inn i Spanair for å styrke turismen i Catalonia-regionen og dens hovedstad Barcelona, sier SAS-talsmann Sture Stølen.

Etter planen skal en endelig avtale om salget av det spanske flyselskapet være på plass i løpet av januar neste år.

Hverken hvor stor eierandel av selskapet SAS vil selge, eller salgssummen er kjent. Ifølge pressemeldingen vil hverken kjøper eller selger kommentere betingelsene i avtalen før den er endelig.