Hagen innsetter kjenningen Ruzicka som Orkla-sjef

Peter A. Ruzicka er av styret i Orkla utnevnt til ny konsernsjef. – Jeg kjenner ham godt fra før, og føler pengene mine er i gode hender, sier styreleder Stein Erik Hagen.

Stein Erik Hagen og Peter A. Ruzicka

Styreleder Stein Erik Hagen virker å være veldig fornøyd med å ha fått innsatt Peter A. Ruzicka som konsernsjef i Orkla ASA.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Ruzicka tiltrer i stillingen 10. februar 2014.

– Jeg er svært takknemlig for å få muligheten til å lede Orkla i en spennende og viktig fase for konsernet. Jeg ønsker å bygge videre på Orklas sterke posisjon som Nordens ledende merkevareselskap, sier påtroppende konsernsjef Peter A. Ruzicka.

Ruzicka har vært medlem av styret siden 2008 og i perioden 2003–2005. I tillegg har han vært medlem av Orklas revisjonsutvalg siden 2010 og i perioden 2004–2005.

Han har 24 års erfaring fra detaljhandelen. Han var adm. direktør i Hakon Gruppen fra 1995 til 2000 og ansvarlig for etableringen av ICA i Baltikum. Fra 1998 til 2000 var han i tillegg visekonsernsjef i ICA AB.

Hagen: – Pengene mine er i gode hender

Den nye konsernsjefen har lenge jobbet tett med styreleder og storinvestor i Orkla Stein Erik Hagen, og under presentasjonen av Ruzicka innrømmet Hagen at han nå har fått det som han ville.

– Mange er klar over at jeg kjenner Peter ganske godt fra før. Så det er bra å få ham til Orkla. Han vil nå jobbe med vår største investering, og vi føler at pengene er i gode hender, sa Hagen med henvisning til at familieselskapet Canica har investert mange penger i Orkla.

Hagen understreket at den nye sjefen har bred erfaring, også fra merkevarearbeid som er svært sentralt i Orkla.

Fra 2000 ledet Ruzicka Aholds aktiviteter i Tsjekkia og Slovakia. I perioden 2003–2006 var Ruzicka adm. direktør for Jernia, og han har siden 2006 vært adm. direktør for Canica, som er Stein Erik Hagens familieselskap.

Peter A. Ruzicka og Åge Korsvold

PÅTROPPENDE OG AVTROPPENDE: Ny Orkla-konsernsjef Peter A. Ruzicka takker avtroppende sjef Åge Korsvold for innsatsen og tar over roret i selskapet.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Det er en glede å ønske ham velkommen

Ny-sjefen: – Jeg er klar for å møte på jobb mandag kl. 9

Den nye konsernsjefen Peter A. Ruzicka virket meget fornøyd med å ha fått tilbudet om toppstillingen i det store industri- og merkevarekonsernet.

På spørsmål om han var klar for å ta over og når han inntok konsernsjef kontoret kom det kontant.

– Ja, jeg er klar. Jeg begynner på jobb mandag morgen klokken 9.

Ruzicka understreket at han ville fortsette å styrke Orkla som merkevareselskap. Han trakk også fram satsingen til konsernet på sunne matvarer.

– Varene våre skal være sunne og gode for våre forbrukere. Vi må tilby kvalitetsvarer til en god pris for våre forbrukere, men også slik at vi som konsern kan tjene penger, sa den nye sjefen.

– Var det vanskelig å takke ja?
– Nei, det var ikke vanskelig å si ja. Jeg var lett å overtale for å si det sånn, sa Ruzicka med en lett latter i stemmen mens han så på styreleder Hagen.

Ansett som Hagens favoritt

Hagen ønsket også i 2005 at Ruzicka skulle gå inn som konsernsjef i Orkla etter Finn Jebsen, men da var motkreftene for sterke. Ifølge Dagens Næringsliv ble det pekt på at Ruzicka manglet tung ledererfaring, og at han hadde sittet tett på Hagen i ti år.

– Jeg vil takke Åge Korsvold for innsatsen han har gjort for Orkla. Korsvold har ledet Orkla i en krevende og nødvendig restrukturering av selskapet, uttaler Hagen.