Normal

Norske Skog unngår permitteringer

Norske Skog slipper å permitterte ansatte når de neste år kutter kraftig i produksjonen. Ledelsen og de ansatte har funnet fram til andre løsninger.

Norske Skog på Skogn
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

For to uker siden varslet ledelsen i Norske Skog produksjonskutt i den europeiske papir-produksjonen på 200.000 tonn. Det tilsvarer et produksjonskutt på 10 prosent.

- Konsekvensen av kuttet ville bli omfattende permitteringer, sa konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen den gang.

- En krevende prosess

Nå har de ansatte og ledelsen kommet fram til løsninger som gjør permitteringer unødvendige.

- Ved en omlegging til et mer fleksibelt driftsmønster ved fabrikkene blir det en reduksjon i bruken av overtid og sommervikarer. På denne måten blir kostnadene redusert, og det blir ikke behov for permitteringer ved noen av fabrikkene, sier konsernsjefen i dag.

- Dette har vært en meget krevende prosess. Jeg vil rose ledelsen på de berørte fabrikkene og tillitsvalgte for deres konstruktive og positive deltagelse. Sammen har vi klart å få på plass en plan for 2008 som vil bli meget viktig i våre anstrengelser for å øke lønnsomheten i Norske Skog, sier Rynning-Tønnesen til nrknyheter.no.

Redusert produksjon

Planen innebærer at ved Norske Skog Skogn blir produksjonen redusert med 89.000 tonn avispapir i 2008.

Norske Skog Follum skal redusere sin produksjon med 64.000 tonn avispapir, mens Norske Skog Parenco i Nederland og Norske Skog Golbey i Frankrike skal redusere sin produksjon av avispapir med 24.000 tonn hver.