Lufthansa åpner for å kjøpe SAS

Det skandinaviske flyselskapet kan havne på tyske hender, sier styrelederen i Lufthansa.

Lufthansa og SAS

Det har også tidligere versert rykter om at Lufthansa ønsker å kjøpe opp SAS. Nå bekrefter selskapets styreleder at interessen er der.

Foto: Scanpix (Montasje)

Den danske avisen Politiken siterer i dag flere medier som melder at toppfolk i Lufthansa nå ser på muligheten for å kjøpe opp SAS.

Lignende oppkjøpsrykter har versert i flere år, men har hver gang blitt avfeid av det tyske flyselskapet.

Bekrefter interesse

Jürgen Weber, Lufthansa

Lufthansas Jürgen Weber sier han er interessert i SAS.

Foto: JAN PITMAN / AP

I går kveld ble det derimot mer hold i ryktene, etter at toppledelsen luftet interessen for SAS på et møte med luftfartsjournalister.

– Vi vil med glede integrere SAS, skal Lufthansas styreleder Jürgen Weber ha sagt på møtet.

En eventuell overtakelse er dog ikke nært forestående, siden Weber viser til at SAS fortsatt sliter med stor gjeld og at prisen på selskapet er for høy.

Lufthansas europeiske kommunikasjonssjef Aage Dünhaupt bekrefter overfor avisen at Weber er riktig sitert.

– Det er ingen hemmelighet at SAS og Lufthansa er en perfekt match på mange områder. Selskapene samarbeider i dag på flere europeiske ruter, og Lufthansa ser på det skandinaviske markedet som meget interessant, sier Dünhaupt, men avviser at det pågår forhandlinger mellom Lufthansa og SAS.

– Tiden er moden

Luftfartekspert Ole Kirchert Christensen i Travelbroker Nordic sier til Politiken at SAS nå framstår som mer attraktivt etter flere år med innsparinger og effektivisering.

– Også Lufthansa har fått styr på organisasjonen etter de siste års heftige oppkjøp. Tiden er derfor snart moden for forhandlinger, sier Christensen.

SAS eies i dag i hovedsak av regjeringene i Norge, Sverige og Danmark.

Fra norsk hold har man ennå ikke blitt kontaktet om et eventuelt oppkjøp.

– Vi er ikke kjent med at det foreligger konkret interesse for statens aksjer i SAS, og tar utspillet fra Lufthansa til etterretning, sier statssekretær i Nærings- og handelsdepartementet Rikke Lind til E24.