NRK Meny
Normal

Kraftig kurshopp i Norske Skog

Norske Skog steg nesten 10 prosent i morgentimene i dag etter at NRK fortalte at konkurrenter forbereder bud på selskapet.

Konsernsjef Christian Rynning Tønnesen i Norske Skog

I dag er det styremøte i Norske Skog, og styret skal i dag avgjøre om de går inn for konsernledelsens forslag til et omfattende innsparingsprogram. På bildet: Konsernsjef Christian Rynning Tønnesen i Norske Skog.

Foto: Falch, Knut / SCANPIX

Det var hektisk aktivitet i finansmiljøet i Oslo  i dag etter at saken "Garantert bråk i Norske Skog" ble sendt på NRK radio i P2s Nyhetsmorgen og publisert på nrk.no.

Kursen i Norske Skog løftet seg nesten 10 prosent, og det ble innført børspause i selskapet.

Børspause opphevet etter kort tid

- Handelen ble stanset fordi kursen steg mye, men etter undersøkelser fant vi ikke grunn til å opprettholde børspausen, sier Guro Steine hos Oslo Børs.

Dette ble sagt i saken:

"Skogeierne frykter nå oppkjøp fra utlandet, og frykt for utflagging - noe som betyr trøbbel med tømmerleveranser for skogeierne.

Stora Enso er Norske Skogs største konkurrent. Her sitter Wallenberg-familien som stor eier.

Det er kjent at Wallenberg sammen med en annen stor konkurrent til Norske Skog, UPM Kymmina, forebereder et bud på Norske Skog".

Les mer: Garantert bråk i Norske Skog

Kjent problemstilling

- Jeg har ingen kjennskap til ryktene som har gått idag, men spekulasjoner om at Norske Skog skal bli kjøp opp av UPM Kymmina og Stora Enso er ikke noe nytt, sier analytiker Einar Kilde Evensen i DnB Nor Markets til NRK.

Kilde Evensen mener at så store kursbevegelser på en dag er mye, men lite sett i sammenheng med at kursen i Norske Skog har falt mer enn 70 prosent det siste året.

- Aksjen har vært straffet for hardt og vært billig lenge, sier Kilde Evensen.

Falt tilbake etter opphevet børspause

Aksjekursen i Norske Skog er rett før klokken 11.30 opp 4,2 prosent mens hovedindeksen faller 0,6 prosent.