NRK Meny
Normal

Skal investere 30 milliarder kroner

Konsernsjef Eivind Reiten og Norsk Hydro vil investere enorme beløp i aluminiumsvirksomhet de neste årene. Men veksten i kostnader bekymrer.

Eivind Reiten
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

I dag la Norsk Hydro frem et skuffende resultat for fjerde kvartal 2007, som sendte aksjekursen inn i et svalestup på Oslo Børs.

Les mer: Norsk Hydro stuper på Oslo Børs

Svake resultater til tross, i årene fremover legger Hydro opp til massive investeringer.

- Vi har lagt opp til et formidabelt investeringsprogram og vil investere 30 milliarder kroner i 2008 og 2009, sier konsernsjef Eivind Reiten til NRK.

Vil kjøpe seg større

I tillegg til at selskapet vil bygge og investere for nesten 30 milliarder kroner i 2008 og 2009 varsler konsersjef Eivind Reiten at Norsk Hydro nå vil kjøpe andre virksomheter.

- Vi vil bruke våre finansielle muskler til å jakte på oppkjøpsmuligheter for å gjøre Hydro enda større og sterkere, sier konsernsjefen.

Høye kraftpriser og utfordringer i forhold til hjemfallsretten gjør at større investeringer i Norge foreløpig ikke er aktuelt.

- Vi kommer til å jobbe døgnet rundt og snu hver sten for å få til en stor norsk investering, men det er fortsattt et stykke igjen før vi vet om vi lykkes, sier Reiten.

Kostnadsveksten bekymrer

- Energiprisene er svært høye, og en sterk norsk krone vil føre til kostnadsmessige utfordringer for Norsk Hydro, mener analytiker Hans Erik Jacobsen i First Securities.

Han tror 2008 blir nok et godt år for Norsk Hydro men er bekymret for den underliggende kostnadsveksten.