NRK Meny
Normal

Har tiltro til Telenor

Næringsminister Dag Terje Andersen har tillit til at Telenor klarer å rydde opp i arbeidsforholdene hos selskapets leverandører i Bangladesh.

Terje

Næringsminister Dag Terje Andersen

Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Andersen er blitt orientert av Telenor om arbeidsforholdene hos selskapets underleverandører, etter avsløringene i den danske TV-dokumentaren «Et tårn av løfter».

Lite oppfølging

– Telenor har understreket at de tar denne saken svært alvorlig, og jeg stoler på at de vil gjøre alt de kan for å rydde opp og forhindre at dette skjer igjen, sier Andersen i en pressemelding.

Næringsministeren er kjent med at Telenor i mange år har arbeidet aktivt med å gjøre selskapets etiske retningslinjer til en integrert del av virksomheten. Retningslinjene er også tatt med i selskapets avtaler med underleverandører.

– Det kan se ut til at oppfølgingen av disse ikke har vært god nok, skriver han.

Barnearbeid

Den danske Brennpunkt-dokumentaren "Et tårn av løfter" avslører en rekke graverende forhold ved fabrikker som den norske telegiganten samarbeider med i Bangladesh. Leverandørene er anklaget for barnearbeid, livsfarlige arbeidsforhold og miljøskadelige utslipp.

Les mer her: Barn jobber for Telenor

- Flaut

LO-leder Roar Flåthen mener at avsløringene om arbeidsforholdene hos Telenors underleverandører i Bangladesh er flaut. Lederen mener at Telenor åpenbart har en jobb å gjøre.

– Vi er veldig opptatt av at norske bedrifter tar samfunnsansvar også i utlandet. Det gjelder ikke bare selskaper der staten er eier, men det er klart slike avsløringer blir mer tydelige når det er snakk om en bedrift som Telenor, sier Flåthen.