Hopp til innhold

Hacket seg inn hos Sony Playstation

Kan ha stjålet navn, adresser og kredittkortinformasjonen til 77 millioner Playstation-brukere.

E3 Sony

Jack Tretton, toppsjef i Sony Computer Entertainment of America, har opplevd at selskapets spillsider har vært utsatt for hackerangrep.

Foto: Reed Saxon / Ap

Elektronikkgiganten Sony har bekreftet at én eller flere hackere kan ha stjålet personlig informasjon fra opp mot 80 millioner kunder som bruker Sony Playstation Network.

Les også: Ap og Høyre utsatt for hackerangrep
Les også: - You are next
Les også: Hacket australske statsråder

Dette antas, ifølge Sky News, å være det største sikkerhetsbruddet i internetts historie.

Holdt tyst

Sony ble kjent med innbruddet allerede 19 april i år. De koblet umiddelbart ut hele Playstation Network, men valgte å holde munn om innbruddet i en hel uke.

Nå har de sendt ut en pressemelding der det blant annet står at en ubuden gjest har fått tak i navn, adresser, e-postadresser, fødselsdager, brukernavn, passord, login-informasjon, sikkerhetsspørsmål og mer.

I pressemeldingen står det blant annet:

«Ut fra et sikkerhetsperspektiv opplyser vi om at kredittkortnummeret (uten sikkerhetskoden) og utløpsdatoen på kredittkortet ditt kan ha blitt stjålet.»

Hvor mye tyven eller tyvene faktisk har klart å få ut, er ikke kjent. Selskapet har heller ingen anelse om hvem som står bak innbruddet.

Mistenker Anonyme

Mistankene går først og fremst i retning av hackergruppen Anonymous som har vært kritiske til Sony tidligere.

– For en gang skyld var det ikke oss, skriver gruppen i pressemelding gjengitt av den britiske avisen The Daily Mail.

De mener Sony bruker anledningen til å angripe Anonymous etter at gruppen sverget hevn over Sony for rettssaken mot to andre hackere.

For det er ikke første gang Sony er i hackerbråk.

Mer hacker-bråk

Sony har nemlig knapt gjort seg ferdig med den forrige hackerskandalen når innbruddet ble kjent.

Tidligere i april inngikk Sony, ifølge nettstedet Gamer.no, et forlik med den amerikanske hackeren Georg Hotz, aka GeoHotz, som «låste opp» sikkerhetssystemet til Playstation 3. Dette la han ut på nettet slik at hvem som helst kunne gå forbi konsollens sikkerhetssystem og kjøre ikke-autorisert programvare på den.