Normal

Montgomery i pengeknipe

Berlingske Tidende skriver at Mecom-sjefen David Montgomery mangler penger, og at dette er årsaken til at Orkla-avtalen er utsatt.

 

David Montgomery har bare klart å skrape sammen omtrent halvparten av pengene til kjøpet av Orkla Media, skriver den danske avisa Berlingske Tidende onsdag.

Kjøpsavtalen skulle egentlig signeres sist søndag, og i den forbindelse var kravet at Montgomery skulle stille med sikkerhet for minimum 75 prosent av prisen på 7 milliarder kroner.

Ikke undertegnet

Ifølge Berlingske Tidendes opplysninger har Montgomerys selskap Mecom Group bare framskaffet drøyt 50 prosent av summen. Derfor er avtalen fortsatt ikke undertegnet.

Avisen skriver at det i øyeblikket er tvilsomt om det skjer noe gjennombrudd i løpet av onsdagen. Det er et fullstendig åpent spørsmål når det skjer noe, hevdes det fra flere kilder Berlingske Tidende har vært i kontakt med.

Kritisk fase

- Salget befinner seg i en litt kritisk fase nå. Det er noe som mange forventet ville skje, sier en anonym kilde til avisen. Alle parter venter imidlertid en løsning, ikke minst fordi Orkla ASA er sterkt innstilt på å selge.

Orkla Media er Nordens femte største mediekonsern.