Normal

Årsverste for Oslo børs

Det kraftige børsfallet i Europa og USA fortsatte på torsdag og Oslo børs opplevde sin dårligste dag så langt i år.

Nedtur på børsen

Det ble en ny dag med røde tall for børsene i Europa og USA.

Foto: Amanda Andersen / Reuters

Hovedindeksen sank med 4,83 prosent til 375,36 poeng. Hittil i år har børsen tapt 14,64 prosent. Denne uka har nedgangen vært 11 prosent.

Oslo var tydelig preget av den globale uroen og hadde et av de største fallene i Europa torsdag. Alle de store europeiske børsene gikk tilbake og det samme gjorde USA-børsene.

Da børsene i USA stengte klokken 22 ble det klart at Dow Jones-indeksen hadde rast 4,31 prosent - det kraftigste raset siden desember 2008.

Dramatisk fall

Fallet er dramatisk over hele Europa og alle de europeiske børsene opplevde et tungt fall torsdag. De økonomiske problemene i USA og gjeldstyngede land i Europa land får skylden for nedgangen.

I London sank hovedindeksen FTSE 100 med 3,08 prosent. I Frankfurt falt DAX-indeksen med 3,60 prosent, og i Paris falt CAC-indeksen med 2,5 prosent, før et teknisk problem hindret videre beregning.

Både italienske og spanske aksjer falt med over 3 prosent torsdag. I Italia falt hovedindeksen FTSE Mib med 3,17 prosent, og det var aksjene til Italias toppbanker som ledet fallet. Spanske aksjer falt 3,20 prosent og sveitsiske 3,6 prosent.

Frykter mer nedgang i morgen

Flere spekulanter har begynt ryddelaget før fredagen offentliggjøreing av sysselsettingstallene i USA. En økning i ledighetstallene vil sannsynligvis føre til at børsene vil ha ytterligere problemer i vente.